Pustni torek na Kodeljevem v roza barvi

Na pustni torek je bila dvorana na Kodeljevem obarvana v rožnate barve. Oboževalci slovenskega rokometa so se zbrali na dobrodelni tekmi med RK Krim Mercator in RK Celje Pivovarna Laško. Tekma med slovenskima državnima prvakoma je bila odigrana s humanitarno noto, sploh prvič pa smo lahko v Sloveniji videli srečanje, ko sta si nasproti stala oba spola.


Kluba sta združila moči v dobrodelni akciji Napolni nas z upanjem – Stari tolarji za nove začetke Združenja Europa Donna Slovenija, kjer so zbirali nekdanje tolarske bankovce za program ROZA za psihosocialno pomoč bolnicam z rakom in njihovim svojcem.

Celjani, ki so pred kratkim zaključili 23 sezono Lige prvakov in Krimovke, ki evropski rokomet krojijo že 24 sezon, so se predstavili s posebnima trenerjema – Celje je vodil celjski župan Bojan Šrot, Ljubljančanke pa domači podžupan Dejan Crnek – in tudi s posebnimi tekmovalnimi pravili pomerili pred več stoglavo množico navijačev. Med njimi je bilo tudi 200 članov 19 skakalnih društev iz vse Slovenije, ki so zbirali nekdanje tolarske bankovce in so jih pred začetkom tekme predali častni predsednici Europe Donne Slovenija Mojci Senčar.

Štetje golov na včerajšnji tekmi pa je potekalo nekoliko drugače. Zadetek žensk je štel trojno, ekipi pa sta si po prvem zadetku zamenjali vratarja. V drugem polčasu sta se ekipi pomešali in preimenovali v ekipo ROZA in ekipo MODRI. Čeprav je bila tekma dobrodelne narave in ni štela za pokale, sta obe ekipi pokazali kar nekaj borbenih točk.

Akcija, ki jo organizira Europa Donna, letos že drugo leto podpirajo celjski rokometaši, ki imajo tretji dres roza barve že drugo sezono. Podobno pa so storili pri Krimovkah.

Dobrodelna tekma:

Torek, 5. marca, ob 18.00 (Dvorana Kodeljevo, Ljubljana):
RK Krim Mercator – RK Celje Pivovarna Laško 27:17

Foto: Marko Vitas

Komentarji