21. krog lige NLB

S tekmo med velenjskim Gorenjem in Dolom iz Hrastnika se začenja 21. krog lige NLB. Tekma bo odigrana v sredo, 6.3., nato pa bomo dva obračuna spremljali v petek, 8. 3., ostale dvoboje pa v soboto, 9. 3. V tem krogu bomo spremljali tudi derbi kroga med trebanjskim Trimom in Urbanscape Loko.


V sredo, 6. 3., se bosta v velenjski Rdeči dvorani pomerila domača ekipa Gorenja in gostje iz Dola pri Hrastniku. V prejšnjem krogu so Velenjčani v trebanjski trdnjavi le iztržili dve točki in se tako približali le na točko drugouvrščeni Riko Ribnici, katero so Dolani v 19. krogu presenetljivo premagali in tako uprizorili zares nepričakovano presenečenje 19. kroga. 

Dva dvoboja 21. kroga lige NLB si bomo ogledali v petek, 8.3., med njima tudi derbi kroga.

V trebanjski osnovnošolski dvorani bomo spremljali derbi kroga med osmouvrščenim Trimom in šestouvrščeno Urbanscape Loko. Trebanjci so po napetih šestdesetih minutah v prejšnjem krogu morali priznati premoč Velenjčanom, ampak zato jih še ne smemo odpisati. Vrata v končnico za prvaka so še vedno odprta. Škofjeločani v prejšnjem krogu večjih težav niso imeli. V domači dvorani so premagali MRD Dobovo. Tekma bo vsekakor zanimiva za vsakega rokometnega navdušenca, saj se obe ekipi borita za napredovanje v končnico za prvaka. Prične se ob 19.uri, ogledali pa si jo boste lahko live na FB profilu RK Trimo Trebnje.

V koprski Bonifiki bomo, prav tako v petek, spremljali dvoboj med domačo ekipo Kopra in gosti iz Dobove. Koprčani so si svoje mesto v končnici za prvaka že zagotovili, ko so v prejšnjem krogu v Marofu ugnali ekipo Krke. Dobovčani se s končnico niti ne spogledujejo. V prejšnjem krogu so morali priznati premoč Urbanscape Loke. Tekma v Bonifiki se prične ob 19.uri.

Ostali dvoboji kroga bodo na sporedu v soboto, 9.3..

Najprej bomo v Zlatorogu spremljali obračun med Celjem Pivovarno Laško in MRK Krko. Celjani so v prejšnjem krogu klonili proti Ormožanom. Krka pa si je s porazom nad Koprom nekoliko zaprla vrata, ki vodijo v končnico za prvaka. Sicer jih do konca čakata še dve tekmi (sobotna s Celjem in v naslednjem krogu obračun z mariborskim Branikom). Sicer zahteven razpored, ampak pustimo se presenetiti. Tekma se prične ob 18.uri.

Ob 19.uri bomo spremljali obračun med drugouvrščeno Riko Ribnico in zadnjim SVIŠ-em iz Ivančne Gorice. Ribničani so v prejšnjem krogu klonili proti Dolanom ter tako od prvouvrščenih Celjanov ostali na varni razdalji treh točk. Goričanom pa je ponovno uspelo vknjižiti nove točke. Tokrat so na svoj račun zabeležili točko, ki so jo odščipnili mariborskemu Braniku. Lahko Goričani ogrozijo tudi Ribničane?

Še zadnja tekma kroga bo na sporedu ob 20:30.uri. Na sporedu bo štajerski derbi med mariborskim Branikom in Jeruzalem Ormožem. Nekoliko poklapani Mariborčani ( v prejšnjem krogu so remizirali proti SVIŠu) in elana polni Ormožani (v prejšnjem krogu so premagali Celje Pivovarno Laško) nam bodo postregli z zanimivim obračunom. Naj se spomnemo prvega medsebojnega obračuna sezone, ko so Maiborčani po dolgih letih le uspeli premagati Ormožane na njihovem terenu. Jim bodo Ormožani tokrat vrnili in zavzeli Tabor? Tekmo si boste lahko ogledali v živo na televiziji SportKlub 1.

 

RK GORENJE VELENJE

RK DOL TKI HRASTNIK

sreda, 6.3., ob 19.uri

 
RK TRIMO TREBNJE

RD URBANSCAPE LOKA

petek, 8.3., ob 19.uri

 

RD KOPER

MRD DOBOVA

petek, 8.3., ob 19.uri

 

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

MRK KRKA

sobota, 9.3., ob 18.uri

 
RD RIKO RIBNICA

RK SVIŠ IVANČNA GORICA

sobota, 9.3., ob 19.uri

 
RK MARIBOR BRANIK

RK JERUZALEM ORMOŽ

sobota, 9.3., ob 20:30

SportKlub1

Komentarji