Radgona brez večjih težav ugnala Pomurje

V 2. slovenski rokometni ligi je pri ekipi RK Arcont Radgona gostovala zasedba RK Pomurje. Domačini so bili favoriti obračuna. To vlogo so opravičili in se na koncu tekem veselili zmage z desetimi goli naskoka (34:24). Radgocni so s tem preskočili Logatčane in se zavihteli na 4. mesto na prvenstveni razpredelnici.


RK ARCONT RADGONA : RK POMURJE  34:24 (16:13)
Žunič 15, Podlunšek 5; Ganiu 7, Rožman Rader 6

Pomurci so po zaslugi Basrija Ganiuja odlično vstopili v tekmo in povedli z 0:2. A domačinov to ni preveč zmedlo in so se hitro vrnili nazaj v igro. V nadaljevanju smo spremljali predvsem igro gostov, ki pa si prednosti niso uspeli priigrati, saj so imeli Radgonci v vratih izjemno razpoloženega Nina Peršo, ki se je na koncu tekme zaustavil pri 19 obrambah (49% ubranjenih  strelov). So pa nato vse to vendarle izkoristili njegovi soigralci ter si tako do 25. minute priigrali štiri gole prednosti (13:9). Rokometaši Pomurja so do konca prvih 30. minute zaostanek uspeli minimalno zmanjšati in tako sta ekipi na odmor odšli ob rezultatu 16:13.

V drugem polčasu pa so gostitelji prednost počasi začeli višati in tako po polovici drugega dela igre povedli s sedmimi goli naskoka (25:18). Gostje priključka več niso uspeli ujeti, so pa zato svojo prednost še povišali igralci Radgone. V 52. minuti so prvič na tekmi povedli z dvomestno prednostjo (31:21). Do konca smo bili priča le še igri gol za gol in tako so domačini prišle do nove. četrte zmage v letošnji sezoni. Pomurci kot edina ekipa v letošnji sezoni še brez osvojene točke ostajajo prikovano na dno lestvice.

FOTO: RK Arcont Radgona

Komentarji