Radovljica do tesne zmage nad Gorišnico, Ižanci do zmage v Sevnici

Na preostalih dveh tekmah, ki sta bili na sporedu v 25. krogu 1.B lige smo spremljali obračuna med Sevnico in Igom ter Radovljico in Gorišnico. Rokometaši Iga so se razveselili gostujoče zmage, Radovljica pa je s tesnim izidom osvojila nov komplet točk. Ekipi RD Butan plin Izola in RK Dol TKI Hrastnik sta bili v predzadnjem krogu prosti.


RK SEVNICA : ŠD MOKERC KIG  28:32 (17:17)
Kozole 8, Pinterič 6; Drnovšek in Jerlah po 6

Sevničani so izjemno vstopili v tekmo in v 9. minuti povedli že s šestimi zadetki prednosti (8:2). A gostje se niso predali in so zaostanek počasi začeli nižati. V 17. minuti so zaostanek prepolovili in se tako približali na tri gole zaostanka (11:8). Da so pa Ižanci tekmo naredili še bolj zanimivo so do konca prvih 30. minut rezultat izenačili na 17:17 in poskrbeli, da smo imeli pred drugim polčasom odprto tekmo. Drugi polčas so z delnim izidom 0:3 odprli gostje in tako povedli z 17:20. Gostje so razliko začeli nižati in v 40. minuti rezultat ponovno izenačili, tokrat na rezultat 22:22. Podobna zgodba se je ponovila še enkrat. Ižanci so povedli z 22:25, domačini so rezultat izenačili, le da jim je tokrat to uspelo bistveno kasneje. V 56. minuti so namreč izenačili na 28:28. Kot se je izkazalo je bil to zadnji gol domače ekipe, medtem ko so gostje zadeli še štirikrat ter se tako veselili zmage z rezultatom 28:32.

RK FRANKSTAHL RADOVLJICA : RD MOŠKANJCI GORIŠNICA  28:27 (14:13)

Pričakovali smo, da bo šlo za izenačeno tekmo, saj je ekipi pred tekmo ločila zgolj ena točka. In že v prvem polčasu smo spremljali takšen obračun. Ekipi sta bili izjemno izenačeni. Radovljičani so dvakrat povedli z dvema goloma prednosti, a so gostje zaostanek vselej izničili. Prvih 30. minut se je končalo z rezultatom 14:13 v prid domače ekipe. Na začetku drugega polčasa je Gorenjcem uspelo povesti s tremi zadetki prednosti (18:15). Gostje se se skozi celoten drugi polčas vračali v igro, a popoln priključek jim je uspelo ujeti šele v 53. minuti, ko so rezultat izenačili na 24:24. Do konca tekme smo spremljali igro gol za gol. Več sreče pa so imeli domači rokometaši, ki so minuto pred koncem obračuna povedli z 28:26 in si s tem zagotovili novi dve točki. Zadnji gol so sicer dosegli rokometaši Gorišnice, a s tem so le znižali zaostanek. Tekma se je tako končala z rezultatom 28:27.

FOTO: RK Radovljica

Komentarji