Radovljica poražena na Dolu pri Hrastniku

V 17. krogu 1. B lige sta se dvorani Dolanka pomerila Dol TKI Hrastnik in Frankstahl Radovljica. Domačini so si v prvem delu priigrali ključno prednost, ki je zadostovala tudi za končno zmago. 


RK Dol TKI Hrastnik : RK Frankstahl Radovljica 37:34 (22:12)
Sivka 14, Hočevar 8; Muršec 9, J. Debelak 8

Domači rokometaši so na račun obramb vratarja Klemna Nunčiča nekoliko bolje odprli tekmo in prisilili Radovljičane v lovljenje zaostanka. Po 15 minutah igre so tako Zasavci preko razpoloženega Jana Sivke povedli za 4 zadetke (11:7).

Prednost se je stopnjevala in 5 kasneje narasla že na 7 golov (14:7). Jan Debelak in Matej Muršec, ki sta srečanje končala kot najboljša strelca Radovljice, sta nato le uspela prekiniti kar 9 minut dolg strelski post gostujoče ekipe.

Kljub temu je zaostanek Radovljičanov do odmora še dodatno narasel. Prvi polčas se je namreč zaključil z izidom 22:13. V uvodu drugega dela je Sivka še naprej tresel mrežo gostov in do konca srečanja zbral kar 14 zadetkov. Poleg tega je za preglavice Radovljice dodatno skrbel tudi Nunčič, ki je imel na koncu na računu 12 obramb.

Sledila je nekoliko boljša igra Gorenjcev, ki so se počasi, a vztrajno približevali. V 40. minuti so zaostanek znižali na 6 zadetkov (25:19). Dolani so nato uspeli držati nasprotnika na varni razdalji in tekmo zaključiti sebi v prid. Ko je 3 minute pred koncem v polno zadel Jan Hočevar je bilo povsem jasno, da bosta 2 točki ostali v domači dvorani (36:30). Radovljičani so sicer v zadnji minuti prišli še do 3 zadetkov, a kaj več kot zgolj omiliti poraz jim ni uspelo.

Foto: posnetek zaslona/RZS-TV/Youtube

Komentarji