Celjani po porazu v Nemčiji ostali brez možnosti za osmino finala

Pred rokometaši Celja je bilo zadnje gostovanje v rednem delu letošnje sezone Lige prvakov. Na severu Nemčije so gostovali pri ekipi Kiela. Zmaga bi ohranila celjske upe po napredovanju v osmino finala. A Nemci niso dovolili presenečenja. V prvem polčasu sta bili ekipi še dokaj izenačeni in tako se je prvih 30. minut končalo z rezultatom 17:15. Nemci pa so v drugem polčasu stopili na plin in rokometašem Celja niso dopustili niti najmanjše možnosti. Tekmo se tako brez večjih težav pripeljali sebi v prid in slavili z 39:27.


Celjani so po zadetku Matica Suholežnika (štirje goli) povedli, v uvodnih minutah še nekaj časa držali stik z domačini, ki so nato počasi začeli prevzemati pobudo na parketu. V 14. minuti so prvič na tekmi povedli s tremi goli prednosti (9:6). Težav slovenskim državnim prvakov je v prvem polčasu povzročal tudi vratar Kiela, NiklasLandin (sedem obramb). A Nemci so s kar nekaj tehničnimi napakami omogočali Celjanom, da so držali stik. Svoje je z nekaj obrambami dodal tudi GalGaberšek (pet obrmab). V 23. minuti pa je vseeno prevladala razlika v kakovosti in izkušnjah. Gostitelji so tako povedli s štirimi zadetki naskoka (14:10). A gostje se niso predali in z dvema hitrima goloma zaostanek prepolovili (14:12). Do konca prvega dela igre smo spremljali igro gol za gol s kar nekaj zapravljenimi priložnostmi sploh na strani domačih. Prvi polčas se je tako končal z “le” dvema zadetkoma razlike (17:15).

Rokometaši Kiela so na začetku drugega polčasa na krilih izkušenega Domagoja Duvnjaka začeli silovit nalet in v 38. minuti povedli s petimi goli prednosti (24:19). Pri domačih sta v drugem polčasu še naprej blestela brata Landin. Magnus je bil nezaustavljiv s črte sedmih metrov in iz igre, Niklas pa je bil še naprej razpoložen v golu. Ob rezultatu 26:20 je moral na začetku 43. minute strateg Celja, Alem Toskić seči po minuti odmora. A s tem mu ni uspelo ustavita naleta gostiteljev. Po dobri polovici drugega polčasa so igralci Kiela povedli z devetimi goli naskoka (30:21) in tako razblinili upe Celjanov po napredovanju v osmino finala. Domači so v nadaljevanju prednost le še višali in v 58. minuti vodili s štirinajstimi goli naskoka (38:24). Celjani so do konca zaostanek uspeli znižati, a to prav veliko ni pomagalo. Obračun se je končal z rezultatom 39:27.

KIEL : CELJE PIVOVARNA LAŠKO  39:27 (17:15)
Landin M. 9, Zarabec in Duvnjak po 5; Ivanković, Janc in Suholežnik po 5
Landin N. 18 obramb (40%), Gaberšek 10 obramb (23,26%)

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji