Velenjčani do pomembne zmage pred velikim derbijem

Danes so se v Rdeči dvorani pomerili Velenjčani in Škofjeločani, ki se v tej sezoni sicer še niso srečali. Ose, ki so se pred začetkom obračuna nahajale na tretjem mestu, so danes lovile drugo mesto na lestvici Lige NLB. S prepričljivo zmago z rezultatom 36-25 jim je uspelo prehiteti Trimo Trebnje in zasesti drugo mesto, naslednja misija pa jih čaka v nedeljo, ko bodo na velikem derbiju gostovali pri Celjanih, ki imajo trenutno zgolj točko naskoka.


Tekmo v Velenju so bolje otvorili domačini, ki so si do 5. minute priigrali prednost treh zadetkov (5-2). Prednost nekaj zadetkov favoriziranih Velenjčanov ni zadovoljila, temu primerno pa so razliko v zadetkih do 13. minute povišali na +7 (11-4). Ose so tudi v nadaljevanju vladale na terenu, si do 23. minute priigrale dvomestno prednost ter pokazale, da je njihov edini cilj prepričljiva zmaga. Gostje iz Škofje Loke so do konca polčasa zaostanek znižale na -8, ekipi pa sta na odmor odšli ob rezultatu 20-12.

Uvod v drugi polčas je bil precej izenačen, nato pa so sledile minute gostov, ki so do 43. minute svoj zaostanek znižali na -5 (25-20). Domačini so jim v naslednjih minutah vrnili s štirimi zaporednimi zadetki (29-20) ter že pred vstopom v končnico srečanja podali odgovor o zmagovalcu zaostalega obračuna. Zadnje minute srečanja so pripadle Velenjčanom, ki so svojo prednost povišali na +11 ter se z rezultatom 36-25 veselili pomembne zmage in skoka na drugo mesto ligaške razpredelnice.

Pri domačinih je bil s 6 goli najuspešnejši Timotej Grmšek, v taboru gostov pa je 4 zadetke dosegel Mark Batagelj. Pomemben delež k zmagi je prispeval tudi vratar Velenjčanov Matevž Skok, ki je na tekmi zbral 15 obramb.

FOTO: Jan Gregorc

Komentarji