Rapotec pred Krko: “Tekma, ki prinaša veliko”

20. krog lige NLB bo postregel z dolenjsko-primorskim derbijem med novomeško Krko in Koprom. Obema ekipama bi se ob jutrišnji zmagi ponudila vstopnica za uvrstitev v ligo za prvaka. Moštvi sta v prejšnjem krogu prišli do zmage v gosteh in z optimizmom pričakujeta jutrišnjo tekmo.


Motivacije pri ekipah ne bo manjkalo. Tega se zaveda 18-letni Tilen Kukman, ki v ekipi Krke že igra vidnejšo vlogo na položaju srednjega zunanjega.

“Za nami je težak preizkus v Dobovi, ki smo ga uspešno opravili in s tem dobili še dodatno motivacijo in energijo. To se pozna na treningih, na katerih se že zavzeto pripravljamo na naslednjo tekmo z ekipo Kopra. Koper je dobra ekipa, proti kateri moramo igrati zbrano in potrpežljivo. Zmaga nas bi zelo približala željenemu 6. mestu, zato bi povabil vse ljubitelje rokometa, da nas v čim večjem številu podprejo v domači dvorani.”

Koper je trenutno z 21 točkami na petem mestu, ki vodi v ligo za prvaka. Koprčani bi se ob zmagi močno približali uvrstitivi med najboljših šest ekip lige NLB. Medtem pa je Krka z 19 točkami na sedmem mestu. Dogajanje v sredini letvice bo zagotovo še zanimivo, saj ima pet ekip (Maribor, Krka, Loka, Trebnje, Koper) še teoretične možnosti za preboj v ligo za prvaka.

Rokometaši Kopra so po prepričljivi zmagi nad Ormožani v prejšnjem krogu lahko izjemno motivirani, pred jutrišnjo tekmo pa je optimističen tudi trener Kopra Uroš Rapotec.

“Prejšnji vikend smo odigrali težko tekmo proti Ormožu. Mislim, da smo z borbeno igro v obrambi zasluženo prišli do novih dveh točk. Jutri nas čaka težko gostovanje v Novem Mestu. Sicer imamo nekaj težav s poškodbami, a treniramo dobro. Fantje bodo izjemno motovirani, saj vedo, kaj jim ta tekma prinaša. Vabim vse navijače, da pridejo v Novo Mesto podpret fante do nove zmage.”

FOTO: RD Koper

Komentarji