Razkrivamo 2 najmočnejši orožji Švedske!

Na dosedanjih tekmah v Nemčiji so Švedi vpisali tri zmage. Najprej so z 29:20 ugnali Bosno in Hercegovino, za tem z visokih 42:26 Gruzijo, nazadnje pa bili na tekmi za vrh skupine E za gol boljši od Nizozemcev (29:28).


“Začenja se drugi del evropskega prvenstva in logično je, da so tekmeci boljši in boljši. Švedska je aktualni evropski prvak, posebne tople vode tu ne gre odkrivati. Mi se ji moramo zoperstaviti z borbeno igro kot proti Norveški, pustiti srce na igrišču in upati, da nam to prinese ugoden razplet,” je pred tekmo misli strnil reprezentant Domen Novak.

S 17 zadetki je na letošnjem Euru najboljši strelec Švedov levokrilni rokometaš Hampus Wanne, pri čemer je deset zadetkov dosegel s sedmih metrov. Z ducat goli mu je sledil desni zunanji igralec Lukas Sandell.

Po obračunu s Švedi v skupini 2 Slovence čakajo še tri tekme. V petek in nedeljo se bodo ob 15.30 pomerili s Portugalsko in Nizozemsko, za konec pa jih prihodnji torek ob 18. uri čaka še srečanje s svetovnimi prvaki Danci.

V drugi del so z dvema točkama pripotovale Slovenija, Švedska in Danska, ostale reprezentance so še brez njih. V polfinale se bosta uvrstili dve najboljši ekipi, tretjeuvrščeno čaka tekma za končno peto mesto.

Komentarji