Razkrivamo opcije 1. B DRL za naslednjo sezono!

Včeraj smo pisali o situaciji, v kateri sta se znašla RD Alples Železniki in RK Pomurje (več tukaj). Danes pa smo izvedeli, kakšne so možnosti tekmovalnega sistema in o čem se pogovarjajo klubi. 


LIGA 12

Ena izmed največkrat omenjenih opcij med klubi (nima pa največje podpore) je sistem tekmovanja z 12 ekipami. To pomeni, da bi Škofljica izpadla iz lige, napredovala pa bi Sevnica in drugouvrščena ekipa 2. DRL (trenutno 2. mesto zaseda Pomurje). V tem primeru bi imela 1. B DRL naslednjo sezono 12 ekip.

Predstavniki klubov to možnost omenjajo kot boljšo zaradi obstoja 2. DRL, saj so si skoraj vsi enotni, da slovenski rokomet potrebuje 3 nivoje članskih tekmovanj. Se pa obenem vsi klubi tudi zavedajo, da takšna odločitev ni v športnem duhu oziroma ni “fer” do Škofljice, saj sta Maribor in Izola obstala v 1. ligi. 

LIGA 14

V primeru, da Škofljica ostane v 1. B DRL tudi naslednjo sezono, bi se lahko zgodilo, da v 1. B DRL napredujejo 3 ekipe iz 2. DRL, saj bi tako zapolnili 14 tekmovalnih mest. Iz vidika situacije med Železniki in Pomurjem, bi bila to rešitev, ki bi bila po godu vsem, se pa postavlja vprašanje, kaj se bo v tem primeru zgodilo s klubi, ki trenutno nastopajo v 2. DRL, saj bi jih v najnižjem rangu tekmovanja ostalo zgolj 6. 

Mogoče pa še kakšen klub skriva asa v rokavu, ki ga bo predstavil na četrtkovi seji Združenja klubov 1. B lige. Obe zgoraj omenjeni opciji se trenutno omenjata, kaj pa bo prinesla četrtkova seja, bomo pa videli čez dva dni.

Komentarji