Razpad ekipe PSG-ja se nadaljuje

PSG je minuli vikend znova razočaral na finalnem turnirju najboljše štirice v Ligi prvakov. Parižani tako ostajajo brez tako željene lovorike. V javnost je po novem razočaranju francoskega giganta odjeknila novica, da klub zapuščata Nedim Remili in Benoit Kounkoud.


Nedim Remili je eden izmed glavnih nosilcev igre francoske ekipe. Oba rokometaša bosta klub zapustila poleti 2022, pridružila pa se bosta poljskemu prvaku Vive Kielce, s katerim sta podpisala štiriletno pogodbo.

Kielce so v zadnjem času podaljšale pogodbo z glavnim trenerjem Talantom Dujshebaevem, negovima sinovoma Alexom in Danielom, Andreasom Wolffom in Nicolasom Tournatom.

“Izjemno sem ponosen, da igralci takšnega razreda izberejo naš klub za najboljša leta v svoji karieri. Nedim je zame absolutno najboljši levičar na svetu in z Alexom Dujshebaevom ne bo ustvaril le odličnega dvojca, ampak bo trenerju omogočil tudi več taktičnih opcij”, pojasnjuje Bertus Servaas, predsednik Kielc in zaključuje: “Benoit je igralec nove rokometne generacije v Franciji. Je že eden najbolj uspešnih igralcev v ligi prvakov v svoji ekipi, skozi leta pa se je učil igrati od Luca Abaloja.”

Benoit Kounkoud velja za izjemno talentiranega desnega krilnega igralca, ki lahko igra tudi na desnem zunanjem. 24-letni Francoz je v letošnji sezoni Lige prvakov za PSG dosegel 37 golov. Kounkoud je v Ligi prvakov debitirial v sezoni 2014/2015, ko je bil star komaj 17 let.

“Zelo sem vesel, da se bom pridružil klubu iz Kielc. To bo zame velika dogodivščina. Veselim se že srečanja z novimi soigralci, ogleda mesta in upam, da bom osvojil veliko lovorik. V Kielcah bodo igrali tudi Nico, Dylan in Nedim, tako da bomo ustvarili francosko družino,” je dejal Kounkoud.

Nedim Remili je eno leto starejši od Kounkouda, igra pa na položaju desnega zunanjega in organizatorja igre. 25-letni Francoz je star 25 let in je v zadnji sezoni lige prvakov za PSG zadel 72-krat. “Zame bo to velik izziv in življenjska sprememba, ker bom prvič igral v tujini. Prišel sem osvojiti ligo prvakov. Kielce so zelo dobra ekipa, imajo priznanega trenerja in zmagovalni projekt. To je vse, kar je potrebno za uspeh. “

FOTO: PSG

 

Komentarji