Znan je naslednik Alema Toskića

Po tem ko je Alem Toskić zapustil klop madžarskega kluba Csurgoi KK, je madžarski prvoligaš našel zamenjavo za srbskega stratega. Na klop Csurgoia bo sedel Mariano Ortega.


Klub, v katerem igra slovenski legionar Grega Krečič, bo tako v novi sezoni imel novega trenerja. Petouvrščena ekipa iz letošnje sezone državnega prvenstva bo v naslednji sezoni imela novega trenerja. Alema Toskića bo nasledil Španec Mariano Ortega.

Ortega je bil znan tudi kot odlični igralec. Kot igralec Ciudad Reala je osvajal državne, pokalne in superpokalne naslove v Španiji. Uveljavil se je tudi v španski reprezentanci, s katero je osvojil svetovno prvenstvo, v svoji vitrini pa ima tudi dve srebrni in eno bronasto medaljo z Evropskih prvenstev.

Po uspešni igralski karieri je v Zaragozi pri Aragónu pričel s trenersko. V Zaragozi je preživel šest, ekipo pa je popeljal tudi do igranja v EHF Pokalu. Po trenerski karieri v Aragonu je vodil ekipo portugalske Benfice, s katero je osvojil naslov pokalnih in superpokalnih prvakov Portugalske. Sledil je prestop v španski Burgos, zadnji dve leti pa je opravljal trenersko vlogo v Guadalajari.

FOTO: Csurgoi KK

Komentarji