Razpoloženi Skok priigral zmago Velenjčanom

Rokometaši RK Gorenje Velenje so v Gornji Radgoni osvojili prvo lovoriko v novi sezoni. Po napeti predstavi so s 33-35 ugnali Celjane.


Pobudo so na začetku polčasa prevzeli Velenjčani. Tilen Sokolič je v 8. minuti zabil za 3-6. V 13. minuti je Gorenje prvič prišlo na +4, ko je zabil Kenan Pajt iz sedemmetrovke (6-10). Celjani so nekaj časa neuspešno lovili priključek, nato pa jim je vendarle uspelo. S serijo treh zaporednih zadetkov Tima Cokana, Yassina Belkaieda in Antej Ivankovića, so izid poravnali na 14-14. Do izteka polčasa je bila tekma izenačen, na odmor pa so z minilano prednostjo vendarle odšli Velenjčani (18-19).

V drugem polčasu so Rokometaši Gorenja znova pobegnili Celjanom. Pajt je v 35. minuti znova zadel za +4 (19-23). Podobno kot v prvem polčasu so Celjani znova lovili priključek in to jim je končno uspelo v 52. minuti z zadetkom Patrika Martinovića (28-28). V 57. minuti je pomemben zadetek za Velenje dosegel Domen Tajnik (30-31), nato pa je na sceno stopil vratar Matevž Skok. Slednji je v končnici tekme zbral kar 5 neverjetnih obramb, zaklenil vrata Gorenja in bil ključni člen za prvo lovoriko Gorenja v tej sezoni.

Prvi strelec srečanje je bil Tajnik, ki je za Velenje dosegel kar 12 golov, Vlah jih je za Celje dosegel 9.

Foto: RK Gorenje Velenje

 

 

Komentarji