Rdeča dvorana ostaja neosvojena

Velenje je bilo nocoj prizorišče pravega praznika rokometa, saj sta se tam med seboj pomerila Gorenje Velenje in RK Trimo Trebnje. Velenjčani so bili pred srečanjem na drugem mestu z dvema točkama naskoka nad Trebanjci, ki letos prav tako dobro igrajo v slovenskem prvenstvu, so pa v zadnjem času zabeležili nekaj porazov v EHF pokalu. Po napetem in kvalitetnem srečanju so Velenjčani še podaljšali niz neporaženosti in zmagali s 30-27.


Prvi polčas je potekal izredno izenačeno. V prvih petnajstih minutah so imeli Velenjčani rahlo pobudo, a so vseskozi vodili zgolj za zadetek. V 19. in 20. minuti so gostitelji dobili nekaj več vetra v jadra, saj so si z zadetkoma Ibrahima Haseljića in Tilna Sokoliča priigrali nekoliko višje vodstvo in povedli z 9-6. Vseeno varovanci Uroša Zormana niso popustili in sedem minut kasneje je Gal Cirar zadel dvakrat zapored in izenačil na 11-11. Zaključne tri minute polčasa so znova nekoliko bolje odigrali gostje, ki so si priigrali minimalno prednost s 13-12 in to je bil tudi rezultat polčasa.

Uvodne minute drugega polčasa so sprva potekale izenačeno. Leon Rašo je izid hitro poravnal na 13-13, do 36. minute pa sta bili obe ekipi povsem izenačeni (16-16). Nato je sledila serija treh zaporednih golov Gorenja. Najprej je dvakrat zadel Sokolič, nato pa še Kavčič in domači so povedli z 19-16. Omenjena serija se je izkazala za pomembno, saj so rokometaši Gorenja Trimo sedaj držali na varni razdalji. David Miklavičič je v 50. minuti zadel za 25-21 in Velenjčani so v zadnjih 10 minut tekme vstopili s kapitalom štirih zadetkov. Trebanjci so se v zaključnem delu tekme poskušali vrniti v igro, a Gorenje jim povratka ni dovolilo.

Velenjčani so z zmago povečali naskok nad Trimom in se jim na ta način tudi maščevali za edini poraz v tej sezoni. Prav tako so podaljšali niz neporaženosti v Rdeči dvorani, kjer letos še niso izgubili.

RK GORENJE VELENJE : RK TRIMO TREBNJE 30 : 27

 

Komentarji