Ljubljančani v napeti končnici zdržali in se veselili izjemno pomembnih dveh točk

V 19. krogu se je na gostovanje v prestolnico k MRK Ljubljana odpravila ekipa RK Slovenj Gradec 2011. Obe ekipi sta na zadnji tekmi doživeli boleč poraz. Ljubljančani so na mestnem derbiju izgubili proti Slovanu, medtem ko so Slovenjgradčani kar nekoliko presenetljivo izgubili z Mariborom. Tako sta imeli obe ekipi nocoj popravni izpit pred zelo pomembnim nadaljevanjem prvenstva.


Ljubljančani so že od začetka nakazali, da jih danes zanimata zgolj dve točki, saj so v tekmo vstopili odločno. Hitro so si priigrali dva zadetka prednosti (3:1), a so začetni nalet domačih Korošci še uspeli zaustaviti. V nadaljevanju pa danes razigranih domačinov, gostje niso več uspeli ujeti. Ljubljančani so z zbrano igro tako v napadu kot tudi v obrambi, kjer je poveljeval vratar Tilen Grudnik, ki je že v prvem polčasu zbral 12 obramb, povzročali preglavice nasprotniku. O odlični igri gostiteljev priča tudi podatek, da je gostujoči trener Sebastjan Sovič, že do 15. minute porabil obe minuti odmora. A niti minuti odmora nista v prvem polčasu pomagali Korošcem. Ljubljančani so do zaključka prvega polčasa le še nadzorovali razliko. V zadnjih sekundah prvega polčasa pa smo videli tudi nekaj drame. Eden izmed ključnih igralcev Slovenj Gradca, Žan Šol je bil 15 sekund pred koncem prvega polčasa namreč zaradi udarca s komolcem izključen. Prvi polčas se je končal z rezultatom (19:12).

V drugi polčas pa so gostje vstopili s čisto drugačnim pristopom. Ljubljančane so silili v prekrške, ki so privedle do dvominutnih kazni. Te so Korošci tudi uspešno kaznovali in se počasi, a vztrajno bližali. V 42. minuti so tako prišli le še na dva gola zaostanka (22:20). Tekma je minila z veliko drame in spornih sodniških odločitev. Ljubljančani, ki so imeli tudi na tokratni tekmi deset črnih minut, ki so se tokrat pojavile na začetku drugega polčasa pa so se v drugem delu drugega polčasa vendarle zbrali in v zaključku tekme niso dovolili presenečenja. Čeprav je bila izjemna razburljiva tudi končnica tekme. Korošci so napadali, a na nocojšnji tekmi jim preobrata ni uspelo pripraviti. Ljubljančani so se tako veselili izjemno pomembnih dveh točk ter s tem še nekoliko poglobili krizo rokometašev Slovenj Gradca. Končni rezultat tekme je bil 34:33.

Pri rokometaših Ljubljane je bil strelsko najbolj razpoložen Nejc Planinc z desetimi zadetki, pri gostih je z osmimi goli izstopal Tilen Grobelnik.

LJUBLJANA : SLOVENJ GRADEC  34:33 (19:12)
Planinc 10, Šiško 6; Grobelnik 8, Živković 6
RK: Šol, 30. minuta

FOTO: MRK Ljubljana

Komentarji