Škofjeloška demolacija Maribora!

Po desetih minutah igre je v mariborski igri zavladal mrk. Ob odlični obrambi Škofje Loke in z neučinkovitim napadom so Štajerci v drugo polovico tekme vstopili z vsega šestimi zadetki in ob koncu pričakovano visoko izgubili. 


V začetku je še vse kazalo, da bo šlo za izenačen obračun, Mariborčani so ob rezultatu 4:3 še vodili, nato pa je sledil padec. V naslednjih desetih minutah so domači izcimili le en zadetek, medtem ko so gostje iz Loke v tem času povedli z 10:5. Zalegla ni niti minuta odmora na mariborski klopi, Škofjeločani so še naprej držali strnjeno obrambo in Štajercem niso in niso pustili do zadetka. Tudi vratar Loke Luka Stojanović ni imel pretiranega dela, saj so streli, ki so jih Mariborčani uspeli zrežirati po večini leteli mimo. Na odmor so rokometaši Urbanscape Loke odšli z nepričakovano dvomestno prednostjo desetih zadetkov (16:6).

V nadaljevanju je Maribor le začel realizirati ideje v napadu, a se epskega povratka vijolični niso mogli nadejati. Za vsak uspešen strel, so v svoji mreži prejeli nasprotnega. Po zaslugi boljše obrambe v zadnjih desetih minutah igre, so domači le uspeli znižati zaostanek, kar pa je na koncu zadostovalo le za še vedno klavrn in presenetljiv  poraz z 20:27.

 

Foto: RK Maribor Branik/Valentina Dajnko

Komentarji