Dobova suvereno opravila z Izolo

V dvorani na Kraški je RD Butan plin Izola gostila MRD Dobova. Izola je odigrala prvo tekmo pod taktirko novega trenerja. Primorce v nadaljevanju prvenstva čaka težka naloga, da se izognejo izpadu v drugo kakovostno raven slovenskega rokometa. Dobovi se trenutno za izpad še ni treba bati, a bodo morali na naslednjih tekmah premagati vsaj na papirju lažje nasprotnike.


Dobova je hitro na začetku tekme dala jasno vedeti, da so v Izolo prišli po dve točki. V 7. minuti so vodili že s tremi goli prednosti (1:4). Izolani so se v začetni fazi tekme še uspeli vrniti in bili v naslednjih minutah enakovreden tekmec gostom iz Dobove. V 18. minuti so rezultat celo izenačili na 8:8. Nato pa nov nalet Dobovčanov, ki so se v zaključku prvega polčasa ponovno odlepili in tako na odmor odšli s štirimi zadetki prednosti (11:15).

Na začetku drugega polčasa pa je takoj sledil šok za ekipo Dobove. Zaradi naleta v obraz je bil izključen Matej Košir. A kot se je na koncu izkazalo je to Dobovčanom vlilo le še dodatno samozavest. S petimi zaporednimi zadetki so si priigrali devet zadetkov prednosti (12:21) in tako trenerja Izole Petra Božiča prisilili v minuto odmora. A Primorcem niti to ni kaj prida pomagalo. Igralci Dobove so prednost povišali na deset golov (13:23) in dvomom o zmagovalcu je bilo konec. Rokometaši Izole tudi v nadaljevanju niso našli pravega recepta in tako so lahko Dobovčani le mirno nadzorovali potek srečanja. Tekma se je končala z suvereno zmago Dobove ob rezultatu 22:32.

Pri domačih je bil s sedmimi zadetki strelsko najbolj razpoložen Marko Nikolić, pri gostih je z osmimi zadetki blestel Marko Sintič.

BUTAN PLIN IZOLA : DOBOVA  22:32 (11:19)
Nikolić 7, Jurič 6; Sintič 8, Glaser 5
RK: Košir, 31. minuta

FOTO: RD Butan plin Izola

Komentarji