Rdeči alarm: Celjani poraženi tudi v Kopru

V Areni Bonifika sta svojo tekmo 22. kroga odigrala RD Koper in RK Celje Pivovarna Laško. Koprčani so zadnjo tekmo odigrali 27. marca, ko so kar nekoliko presenetljivo izgubili v Slovenj Gradcu. Celjani so zadnjo tekmo odigrali v sredo in prvič v letošnji sezoni izgubili. Krvniki Celjanov pa večni tekmeci, rokometaši Velenja. Obe ekipi sta tako iskali novo zmago. Predvsem v boju za vrh lestvice zmago bolj potrebujejo Celjani, ki jih po reprezentančnem premoru čakata derbija z RK Trimo Trebnje in še en obračun z RK Gorenje Velenje. A tudi za Koper izjemno pomembna tekma, saj so ekipe od 4. do 8. mesta v zgolj štirih točkah.


Tekma se je začela v precej izenačenem ritmu. Od začetka je v vratih Celja blestel Miljan Vujović, ki je na začetku tekme povzročal preglavice Koprčanom. Obramba Celja z izjemo Vujovića pa danes ni blestela. Težave so imeli s hitrim Matevžem Žagarjem, ki se je na začetku tekme dobesedno sprehajal skozi celjsko obrambo. Celjanom ni steklo niti v napadu. Ogromno tehničnih napak in stran vrženih žog. Imeli pa so tudi veliko težav z vratarjem Kopra Rokom Jelovčanom, ki je tako kot Miljan Vujović odlično odprl tekmo. V 15. minuti je prav Žagar poskrbel, da so domačini prvič na tekmi povedli s tremi goli prednosti (8:5). Tako je moral s svojo prvo minuto odmora reagirat Tomaž Ocvirk.

A danes izjemno bledim Celjanom tudi to ni pomagalo. Še naprej je blestel Jelovčan, ki je ubranil vse kar se je dalo. Sicer je blestel tudi vratar Celja Miljan Vujović, a brez prave pomoči obrambe ni bilo pravega rezultata. Vse obrambe svojega vratarja pa so v napadu izkoriščali Koprčani. V 22. minuti so tako povedli že za šest golov (13:7). Hitro je po drugi minuti odmora posegel Ocvirk. Nato pa so se Celjani vendarle prebudili in do zaključka prvega dela igre zaostanek znižali le še na dva gola (14:12). V zaključku so imeli priložnost, da bi na odmor odšli le z golom zaostanka, a so še enkrat več zapravili žogo. Tako so pred drugim delom igre vseeno ohranjali upe na zmago.

Tudi na začetku drugega polčasa je igra Kopra delovala izjemno. Hitro so si ponovno priigrali prednost štirih golov (16:12). V 37. minuti pa so po delnem izidu 0:3 Celjani prišli le še na en gol zaostanka (16:15). V nadaljevanju pa zelo dinamična tekma. Koprčani so si ponovno priigrali prednost treh golov (19:16), a so se rokometaši Celja vsakič znova vrnili. V 45. minuti pa so uspeli rezultat izenačiti na 22:22. In takšno tekmo smo spremljali vse do konca. Celjani so bili še naprej nezbrani v napadu in žoge podarjali nasprotnikom, a so enako na drugi strani storili Koprčani. Tako je bila tekma napeta vse do zadnjih sekund. Na koncu so se zmage zasluženo veselili rokometaši Kopra. V zadnji sekundi je za zmago z 29:28 zadel Rok Marić. Pred tem pa je David Razgor zapravil sedemmetrovko za zmago Celja.

Pri Koprčanih je bil strelsko najbolj razpoložen Matevž Žagar, ki je dosegel 7 zadetkov, pri Celjanih sta bila strelsko najučinkovitejša Domen Novak in David Razgor z 7 goli. Izpostavimo lahko tudi oba vratarja. Vratar Kopra Rok Jelovčan je zbral 16 obramb, Miljan Vujović je zbral 15 obramb.

KOPER : CELJE PIVOVARNA LAŠKO  29:28 (14:12)
Žagar 7, Slatinek Jovičič 6; Novak in Razgor po 7

FOTO: Tomaž Primožič / RD Koper

Komentarji