Remi na tekmi kroga v Ribnici

To soboto se bile v Ligi NLB na sporedu štiri tekme osmega kroga.


Zmag so se veselila moštva Gorenja Velenja, Urbanscapa Loke in SVIŠ Ivančne Gorice. Dolenjski obračun med Rikom Ribnico in Krko se je pred kamerami Sportkluba končal z delitvijo točk.
 
Velenjčani so se po sedmi zmagi na vrhu s 14 točkami pridružili Trimu iz Trebnjega, medtem ko je Dobova še naprej na dnu razpredelnice brez osvojene točke v dosedanjem poteku sezone.
Že od samega začetka dvoboja ekip z nasprotnih polov na lestvici je bila vidna tudi razlika v kakovosti. Domači niti v enem trenutku niso ponudili možnosti gostom in si že po desetih minutah priigrali sedem golov naskoka (9:2).
V nadaljevanju prvega dela so domači nadzorovali potek dvoboja, tako visoko prednost pa zadržali do polčasa (17:9). Pri gostih so v tem delu igre v oči bodle predvsem tri zgrešene sedemmetrovke.
Tudi začetek drugega polčasa je minil v znamenju rokometašev Gorenja. Prednost so hitro pomaknili do dvomestnega števila, v 41. minuti pa že na +14. Razlika je po 60 minutah znašala 12 golov.
K sedmi zmagi v sezoni so največ prispevali Tarik Mlivić, Goti Maričić in Kenan Pajt s po petimi zadetki. Pri gostih je Marko Abramović dosegel sedem golov, od tega šest v drugem polčasu.
Velenjske ose bodo po reprezentančni akciji 11. novembra gostovale v Slovenj Gradcu, medtem ko Dobovo dan prej čaka domača tekma proti Kopru.
 
Urbanscape Loka je na gostovanju v prestolnici prišla do druge zaporedne zmage, skupno pa tretje v sezoni, s čimer je na lestvici na desetem mestu preskočila Slovenj Gradec (tekma manj). Ljubljana ostaja na predzadnjem mestu z eno zmago oziroma dvema osvojenima točkama, kar je več le od zadnje Dobove, ki je brez točk.
Dvoboj so bolje začeli Ljubljančani, ki so po 15 minutah na krilih Matevža Jakliča in Jureta Lukmana vodili z 8:4. Le pet minut je trajalo, da so gosti izenačili prek Matevža Jesenka na 9:9, do polčasa pa so celo prišli do gola naskoka.
V drugem delu so Škofjeločani nadaljevali podobno, kot so končali prvega, in povedli za tri gole (16:13). Domači so za nameček ostali še brez Jakliča, ki je v 44. minuti prejel rdeči karton.
Moštvo iz prestolnice se je nekajkrat približalo na vsega gol zaostanka, nazadnje pri 23:24, a so si gostje s štirimi zaporednimi zadetki le zagotovili nekoliko bolj mirno končnico na poti do zmage.
Pri gostih sta izstopala Mirko Latković ter Matevž Jesenko z osmimi goli, Jaka Soršak jih je dodal šest. Pri domačih se je Jure Lukman ustavil pri šestih golih, pet jih je prispeval še Jan Kamnikar.
Ljubljano v naslednjem krogu 11. novembra čaka mestni derbi proti Grosistu Slovanu, medtem ko bo Loka isti dan gostila Riko Ribnico.
 
Sviš Ivančna Gorica tudi po sedmi odigrani tekmi vztraja v zgornji polovici razpredelnice. Po četrti zmagi je z devetimi točkami vsaj začasno skočila na peto mesto, medtem ko ljubljanska zasedba ostaja na 12. mestu z vsega tremi osvojenimi točkami po osmih tekmah.
Čeprav se je sprva zdelo, da bo prvi del minil povsem izenačeno, so domači v zadnjih desetih minutah prvega polčasa pred polnimi tribunami dvorane OŠ Stična z delnim izidom 7:2 na odmor odšli s prednostjo petih golov (14:9).
Izstopala sta predvsem Andraž Justin s štirimi in Marko Marojević s tremi goli. V drugem delu ju je učinkovito nadomestil Janez Grum, ki je domači zasedbi pomagal do vodstva za osem golov pri 19:11.
To je bilo dovolj za mirno končnico Sviša, ki je do konca dvoboja ohranil šest golov naskoka. Grum je dosegel šest golov, Marojević pet, pri gostih pa je šest zadetkov prispeval Izidor Budja.
Ivančno Gorico v naslednjem krogu 11. novembra čaka gostujoča tekma proti Jeruzalemu Ormožu, medtem ko bo Slovan isti dan v mestnem derbiju gostoval pri Ljubljani.
 
Ribnica in Krka sta se po drami v zaključku na koncu razšli z remijem. S tem so Novomeščani ostali na tretjem mestu, na katerem za vodilnima ekipama zaostajajo za tri točke. Ribnica je zabeležila deveto točko in znova preskočila Sviš Ivančno Gorico na petem mestu.
V zelo izenačenem prvem polčasu si nobena od ekip ni priigrala več kot dva gola naskoka. Najprej je to uspelo domačim, ki so vodili s 5:3 in 6:4, medtem ko je to gostom to uspelo v 29. minuti pri 14:12. Vseeno sta ekipi polčas končali poravnani (14:14).
Tudi drugi del dvoboja je ponudil tesen spopad. Rokometaši iz dežele suhe robe so za dva gola vnovič povedli sredi drugega polčasa po golu Brina Cimermana (22:20).
Končnica obračuna je bila kljub vsemu povsem izenačena. Krka je na krilih Veljka Stanojevića, ki je dosegel tri zaporedne gole za svoje moštvo, držala stik in izenačila na 27:27.
Po zadetku Leona Ljevarja za 29:28 je bilo na semaforju še 37 sekund, Novomeščani pa so imeli ob tem še igralca več v lovu na izenačenje. Izsilili so sedemmetrovko, ki jo je uspešno za delitev točk izvedel Tilen Kukman. V zadnjih šestih sekundah napada nato domači niso prišli do zaključka.
Pri Ribnici je bil najboljši strelec Ljevar z devetimi goli, šest jih je dodal Cimerman. Pri gostih je sedem golov dosegel Stanojević, enega manj sta prispevala Vojislav Vukić in Kukman.
Riko Ribnica se bo v naslednjem krogu 11. novembra v gosteh pomerila proti Urbanscape Loki, medtem ko bo Krka isti dan v domači dvorani gostila Celje Pivovarno Laško.
 
Korošci so v Zlatorogu bolje začeli dvoboj in hitro povedli s 3:1, vodili pa vse do izida 7:6. Nato so domači le počasi prevzeli nadzor nad dogajanjem na parketu in z delnim izidom 5:0 v 25. minuti povedli za šest golov (15:9).
Po 30 minutah je bilo na semaforju 19:12 za domače, ki pa so ob koncu prvega polčasa ostali brez Vukašina Antonijevića. Ta je zaradi udarca v glavo prejel rdeč karton.
Domači so v prvih desetih minutah drugega dela prednost še oplemenitili in po golu Stefana Žabića povedli z dvomestno razliko (26:16). Dvoboj je bil že nekaj časa odločen, domači pa so do konca dvoboja prednost povišali na 15 golov in zabeležili najvišjo zmago v sezoni.
Luka Perić je za Celjane dosegel devet golov, sedem jih je prispeval še Mitja Janc. Pri gostih je Rok Cvetko zbral šest golov.
V naslednjem krogu bodo Celjani 11. novembra gostovali pri Krki, Slovenjgradčani pa bodo isti dan doma igrali proti Gorenju.
Komentarji