Pred Celjani nova zahtevna preizkušnja v Ligi prvakov

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je nova preizkušnja v elitni ligi prvakov. V četrtek se bodo v gosteh pomerili s poljskimi podprvaki iz Plocka, njun medsebojni obračun v Orlen Areni se bo začel ob 20.45.


Celjska zasedba je na minulih petih dvobojih ostala praznih rok v skupini B. V nizu je morala priznati premoč danskemu Gudmeju, portugalskemu Portu, nemškemu Magdeburgu, francoskemu Montpellieru in španski Barceloni. Vse dosedanje tekme je izgubila tudi Wisla iz Plocka, kjer od letos poleti igra tudi slovenski reprezentant Miha Zarabec.

“Pred nami je nova in zahtevna preizkušnja. Poljska ekipa je zelo kakovostna, za nas pa je oteževalna okoliščina, da smo pred pomembno tekmo ostali brez kapetana Žige Mlakarja, ki bo odsoten dlje časa,” je pred četrtkovo tekmo na Poljskem dejal srbski trener na klopi Celja Alem Toskić.

“Moji igralci se bodo potrudili po svojih najboljših močeh. Na Poljskem nas čaka zahtevna tekma, a iskali bomo svoje priložnosti,” je še dodal Toskić.

Za poljsko ekipo igrajo trije nekdanji igralci Celja, poleg Zarabca še hrvaški vratar Mirko Alilović in specialist za obrambne naloge – 40-letni Mirsad Terzić iz BiH. Na dosedanjih petih tekmah je bil v poljski ekipi najbolj učinkovit krilni igralec Przemyslaw Krajewski z 22 goli.

“Wisla je vrhunska ekipa, naša ekipa pa je zaradi poškodb nekoliko načeta. Vemo, da nas čaka težko gostovanje, a mi bomo dali vse od sebe in se borili po svojih najboljših močeh,” je pred četrtkovo tekmo v Plocku dejal vratar Gal Gaberšek.

Po petih krogih je v vodstvu Barcelona z maksimalnimi desetimi točkami, Veszprem in GOG Gudme jih imata po osem, Magdeburg šest, Montpellier in Porto po štiri, Wisla Plock in Celje Pivovarna Laško pa sta še brez točk.

Drevi bo v skupini B na sporedu tekma Montpellier – Magdeburg, četrtkovi pari šestega kroga pa so Barcelona – Veszprem, Porto – GOG Gudme in Wisla Plock – Celje Pivovarna Laško.

Komentarji