Krkaši opravili z Ljubljančani

Rokometaši novomeške Krke so na zadnji tekmi 7. kroga lige NLB premagali Ljubljano s 37:15 (15:5).


Dolenjska zasedba je zavoljo obveznosti v evropskem pokalu – v drugem krogu je izločila estonski Viljandi s skupnim izidom 65:48 na dveh tekmah – v današnjem zaostalem dvoboju sedmega kroga državnega prvenstva zanesljivo opravila z novinko na prvoligaški sceni iz Ljubljane.
Po četrti zmagi se je po točkah izenačila s tretjeuvrščenim Celjem (tekma manj), ekipa iz slovenske prestolnice po šestem porazu ostaja na predzadnjem mestu v 14-članski ligi.
Novomeščani so vodili od prve do zadnje minute. Že po dobrih dvajsetih minutah igre so povedli za pet golov (9:4), do odhoda na odmor pa so prednost podvojili (15:5).
V drugem polčasu se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, vse je bilo v znamenju Novomeščanov, končni izid zgovorno priča o premoči izbrancev domačega trenerja Mirka Skoka.
Novomeška ekipa bo v naslednjem krogu gostovala v Ribnici, ljubljanska pa bo gostila Urbanscape Loko.
 
IZJAVI PO TEKMI
 
Jernej Avsec, rokometaš MRK Krka:
“Veseli smo, da smo tekmo tako dobro in z vso resnostjo odigrali, hkrati pa pokazali, da imamo karakter, da lahko skozi vseh šestdeset minut igre pokažemo dober rokomet. Tempo smo držali čez celo tekmo in občutki pred sobotnim gostovanjem v Ribnici so, lahko rečem, dobri.”
 
Matija Vrbinc, rokometaš MRK Ljubljana:
“Krka je bila danes premočan tekmec. Če na začetku ne bi imeli toliko zgrešenih strelov, nasprotnik pa odličnega vratarja, bi se še lahko držali, tako pa je hitro prišlo do razlike šestih, sedmih golov. Krka je to izkoristila, potem pa smo začeli igrati brezglavo. Krka je zasluženo slavila, mi pa bomo priložnost iskali drugje.”
Komentarji