Velenjčani kljub veliki borbi prekratki za zmago

Na drugi tekmi EHF Evropske lige so rokometaši Gorenja Velenja morali premoč priznati razigrani švedski ekipi IK vehof, ki je v domačem Göteborgu slavila zmago s 36:34.


Na sever Švedske je zasedba Zorana Jovičića odpotovala brez Matica Verdinka in Jerneja Drobeža, ki je poškodbo staknil na sobotni tekmi proti Kopru.

V tekmo so črno-rumeni vstopili zadržano. Z razpoloženim Möllerjem med vratnicama, so domačini že v šesti minuti povedli za dva zadetka. Do prvega vodstva na tekmi so rokometaši Gorenja Velenja prišli v 13. minuti po zadetku Petra Šiška (10:11). V drugem delu prvega polčasa so gostje strnili obrambo in pet minut pred koncem polčasa povedli za dva (13:15). Prednost niso uspeli dolgo zadržati. Švedi so izkoristili napake v napadu velenjskih os in s hitrimi protinapadi na odmor odšli z zadetkom prednosti (18:17).

Velenjčani v tretji četrtini tekme niso našli rešitve za razigran švedski napad. Rokometaši Sävehofa so že po petih minutah prednost povečali na štiri (21:17). V vratih se je razbranili drugi vratar domače zasedbe, Oscar Sävinger, ki je v 15. minutah drugega polčasa zbral osem obramb. Tilen Sokolič je sedem minut pred koncem tekme dosegel zadetek na prazen gol ter ekipi vlil upanje za preobrat. Kljub temu, velenjskim osam presenečenja v Partille areni ni uspelo pripraviti. Po šestdesetih minutah so se zmage z rezultatom 36:34 veselili rokometaši IK Sävehof.

Najboljši strelec pri RK Gorenje Velenje je bil z osmimi zadetki Peter Šiško, s sedmimi mu je sledil Enej Slatinek Jovičić. Pri gostiteljih je bil strelsko najbolj razpoložen Gustaf Wedberg, ki je mrežo Velenjčanov zatresel osemkrat.

eter Šiško, rokometaš RK Gorenje Velenje 

˝Vedeli smo, da nas čaka težka tekma proti ekipi Sävehofa, ki igra zelo organizirano in je trenutno tudi vodilna ekipa na Švedskem. Na tekmo smo se pripravljali tako kot na vsako, dali smo vse od sebe, a žal ostali prekratki za kaj več. Verjamem, da bomo v Velenju pokazali drugačen pristop.˝

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje 

˝Za nami je zelo izenačena tekma. Pred tekmo je bila ekipa Sävehofa favorit, saj je na tekmi prvega kroga Lige Evropa, v gosteh slavila proti španski ekipi za osem zadetkov. Mi smo odigrali dobro tekmo, imeli smo nekaj priložnosti za izenačenje in tudi za zmago, žal se nam na koncu ni izšlo. Čestitam svojim fantom za prikazano. Odigrali smo dobro tekmo, glede na to, da nam manjkata Drobež in Verdinek in menim, da smo slovenski rokomet dobro predstavili Evropi.˝

Komentarji