Rémili o Final 4 Lige prvakov: Sanje ali nočna mora?

Rokometaši PSG-ja bodo naslednji vikend na finalnem turnirju štirih najboljših ekip v Evropi krono napadali že tretje leto zapored. Igralci najboljšega kluba na planetu so prepričani, da lahko na letošnjem finalnem turnirju v Kölnu osvojijo naslov evropskih prvakov.


Izbranci Zvonimirja Serdarušića se dobro spominjajo zadetka Ivana Čupića, ki je lansko leto na finalnem obračunu med Vardarjem in PSG-jem v zadnjih sekundah odločil zmagovalca.

”V tistem trenutku je poraz v finalu zelo bolel. Nobena ekipa si ne zasluži izgubiti na takšen način. Zdaj je to že vse pozabljeno in čas je odigral svojo vlogo. Marsikaj smo se naučili in letos se vračamo še močnejši”, je dejal francoski reprezentant Nédim Rémili.

Pri 22 letih bo Rémili že drugič odpotoval na finalni turnir v Köln. Prepričan je, da je njegova ekipa boljša kot v prejšnji sezoni: ”Prejšnjo sezono smo dobili veliko novih igralcev, vključno z mano. Potrebovali smo nekaj časa, da smo se navadili igrati drug z drugim. V zadnjih dveh letih v ekipi ni prišlo do velikih sprememb in mislim da se to pozna v naši igri v Ligi prvakov.”

PSG je letošnjo sezono Lige prvakov odigral skoraj brezhibno. Od septembra do danes so vknjižili samo dva poraza, osvojili prvo mesto v njihovi skupini in v četrtfinalu na obeh tekma zanesljivo premagali Kielce.

”Zagotovo smo igrali dobro to sezono. Ampak finalni turnir je nekaj povsem drugačnega. Dve tekmi v dveh dneh v tuji državi proti najboljšim ekipam v Evropi”, je dejal Rémili.

V Lanxess areni bo PSG igral proti Nantesu v prvi polfinalni tekmi, ki bo na sporedu v soboto, 26. maja ob 15.15. Nantes je edina ekipa v Ligi prvakov, ki je uspela PSG premagati sedemkrat v zadnjih šestih letih, zato Rémili pričakuje težko tekmo.

S 65 GOLI JE NÉDIM RÉMILI POSTAL KLJUČNI IGRALEC PSG-JA
Za Rémilija je bila lanskoletna uvrstitev med najboljše štiri v Evropi uresničitev njegovih sanj. Po njegovem debiju na finalnem turnirju pred dvema letoma je letos eden izmed glavnih igralcev PSG-ja.

”Vedno se najde nekdo, ki izstopa, enkrat sem to jaz, enkrat nekdo drug. Osredotočen sem na to kar moram početi, ko je žoga v mojih rokah v odločilnih situacijah, skušam vedno iztržiti najboljše.”

PSG je na finalnem turnirju zagotovo eden izmed glavnih favoritov za osvojitev Lige prvakov. V zadnjih letih smo lahko videli nekaj presenečenj, eno izmed teh je tudi Vardar, ki je lansko leto kot novinec na finalnem turnirju osvojil naslov prvaka.

”Ne maram, da nas postavljajo v vlogo favorita. Če si najboljša ekipa skozi celoten vikend boš zmagal. Prejšnjo sezono pa sem ugotovil, da se finalni turnir lahko konča kot sanje ali kot nočna mora. Srednje poti ni.”

 

Pripravil: Žiga Rebevšek
FOTO: EHF Champions League

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja