Anže Ratajec odhaja v Ferlach, Tim Rozman v Ballingen, Kristjan Horžen pa v Celje

V rokometnem klubu Trimo Trebnje je že pred koncem sezone izredno zanimivo na relaciji klub – odhodi, medtem ko na relaciji prihodi – klub še (vsaj uradno) vse miruje.


Zagotovo odhajajo že trije igralci in sicer Anže Ratajec, ki odhaja v avstrijsko prvo ligo v klub Ferlach, prišlek pred to sezono Tim Rozman odhaja v nemško drugo ligo k ekipi HBW Ballingen-Weilstetten ter mladi krožni napadalec Kristjan Horžen, ki bo v novi sezoni nosil dres aktualnih državnih prvakov – RK Celje Pivovarna Laško.

Anže Ratajec, ki se je s to sezono vrnil v “domače gnezdo”, kjer je dokončno pozdravil poškodbo, ki jo je staknil v dresu velenjskega Gorenja, je o novem izzivu za naš portal povedal:  “Za Ferlach sem se odločil klub nekaterim bogatejšim ponudbam iz Turčije in Romunije. Glavni razlog je vsekakor trener Ivan Vajdl. Veselim se sodelovanja z njim. Vodstvo Ferlacha mi je predstavilo načrte in takoj sem se videl v tem klubu. Ferlach je sestavil močno ekipo, a vse skupaj bo treba potrditi na terenu. Zelo se veselim tega izziva.”

27-letnik se bo tako v avstrijskem prvoligašu pridružil močni ekipi slovenskih igralcev, saj tja namreč odhajata tudi igralca Gorenja – Blaž Kleč ter Rok Golčar.

Tim Rozman se po enoletnem igranju v Sloveniji vrača v Nemčijo, kjer je igral za nemški Füchse Berlin (v mlajših kategorijah).

Mladi krožni napadalec Kristjan Horžen je z 18 leti slovenski potencial, kar so prepoznali tudi v taboru državnih prvakov in z njim podpisali dolgoročno pogodbo. “RK Celje Pivovarna Laško bi se rad zahvalil za izkazano zaupanje, saj so me podrobno spremljali kar nekaj časa in v meni prepoznali potencial, ki verjamem, da ga bom s prihodom v Celje razvil in nadgradil. Vem, da me še čaka veliko dela do prihoda v Celje, vendar se tega izziva veselim in ga z nestrpnostjo pričakujem. V naslednji sezoni se podajam v novo okolje in med nove soigralce. Verjamem, da bom s trdim delom in z željo po napredku upravičil pričakovanja najtrajnejšega rokometnega kluba v Sloveniji in pričakovanja trenerja Branka Tamšeta,” je dejal Horžen.

Foto: Jurij Kodrun / eleven.si

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja