Veselin Vujović prejel hudo kazen s strani EHF

Veselin Vujović, selektor slovenske rokometne reprezentance, je prejel denarno kazen 5000 € s strani Evropske rokometne zveze (EHF) in sicer zaradi besed v pogovoru za španski radio Marca.


Trenutno je na relaciji EHF – Veselin Vujović precej napeto. Začelo se je že na januarskem evropskem prvenstvu, nadaljevalo v raznih intervjujih za različne časnike. In prav zaradi intervjuja so se tokrat vrhovni poglavarji EHF-a odločili za kazen črnogorskemu strokovnjaku.  EHF se je odločila, da Vujovića kaznuje s 5.000 € kazni in kot razlog dodala: “Njegov komentar postavlja pod vprašaj in škodi sodniško integriteto, nepristranskost in dostojanstvo.”

In kakšna je bila ta izjava? “Dejal sem, da sem se kot športnik in trener pogosto znašel v slabih hotelih z nekakovostno hrano, medtem ko so bili rokometni sodniki, delegati in funkcionarji vedno v najboljših hotelih. To je izjava, ki jih je zmotila, pa čeprav je to resnica, ki jo poznajo vsi. Dejal sem še, da se v nekaterih situacijah favorizira dansko, francosko in nemško reprezentanco. Zdaj hočejo zaradi tega mojo dodatno razlago, ker naj bi s tem kvaril ugled rokometa. Oni ga s svojim sodniškim škandalom v Zagrebu niso, moja izjava pa ga?!?” in dodal “Kjerkoli je zraven človek, se lahko vedno zgodi napaka. Je pa pri tem najpomembneje, da napaka ni namerna. Če se zgodi napaka, se pač zgodi. To se razume. Če pa v tem prepoznaš namero, to smrdi, meče slabo senco na šport in ti ne ustreza. Zaradi tega sem v nekaterih izjavah za španski radio Marca govoril o Evropski rokometni zvezi (EHF), ta pa je proti meni uvedla disciplinski postopek. Morda me bodo zaradi izjave tudi kaznovali. V tem primeru bi se prvič v zgodovini to zgodilo ravno zaradi izjave.” (vir izjave Ekipa24)

Vujović je v tej sezoni že dobil eno kazen in sicer zaradi fizičnega kontakta s sodnikom na tekmi pokala EHF med Koprom in Nexejem.

Foto: Matia Ščukovt / RD Koper

 

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja