Reprezentanca na vozičkih prispela v Egipt

Slovenska rokometna reprezentanca na vozičkih je včeraj pristala v Egiptu, kjer bo zaigrala na prvem uradnem svetovnem prvenstvu pod okrilje IHF (Mednarodna rokometna zveza). 


Reprezentanca na vozičkih svojo pot na svetovnem prvenstvu začenja v četrtek, ob 10. uri, ko se bodo pomerili z reprezentanco Brazilije. Slovenske barve bodo branili Nenad Stojaković (kapetan), Tanja Cerkvenik, Jovita Jeglič, Aljoša Škaper, Klemen Lokar, Matej Arh, David Škorjanc, Milan Slapničar in Toni Zakrajšek.

 »Po informaciji, da potujemo na svetovno prvenstvo, se je povabilu na prvi trening odzvalo 18 igralcev. Med pripravami smo nato imeli na treningih med 13 in 14 igralcev, kar je po dvoletni prekinitvi vadbe zaradi svetovne zdravstvene situacije za ta šport neverjetno. Res je lepo opazovati, s kakšnim žarom ti športniki trenirajo rokomet, so nad njim iz tedna v teden le še bolj navdušeni in dvigujejo pa tudi raven igre. Po minulem vikendu, ko smo z Madžari odigrali tri tekme in skupaj trenirali, sem resnično fasciniran. Sam sem trener od leta 1974 in nikoli v življenju še nisem doživel česa takšnega. Ko se naši rokometaši nečesa lotijo, to opravljajo celo preko svoji zmožnosti. Iz treninga v trening neverjetno napredujejo,« pogled na zadnje obdobje začenja selektor Barič in dodaja: »S povabilom na svetovno prvenstvo smo verjetno rešili obstoj te discipline. Tekmovanje cilje si težko zastavljamo, saj je težko uvideti kakovost preostalih reprezentanc. Posnetki tekem tu praktično ne obstajajo. Za Nizozemce, ki so poleg nas edini predstavniki iz Evrope, smo se leta 2019 pomerili v Zagrebu. Tedaj so bili veliko boljši, a izgubili so z Madžarsko, katero smo nedavno prepričljivo premagali. Verjamem, da se lahko v Egiptu potegujemo tudi za medaljo.«

 

RAZPORED TEKEM:

1. krog, četrtek, 22. septembra, ob 10.00:
BRAZILIJA : SLOVENIJA

2. krog, četrtek, 22. septembra, ob 18.30:
SLOVENIJA : EGIPT

3. krog, petek, 23. septembra, ob 10.00:
NIZOZEMSKA : SLOVENIJA

4. krog, petek, 23. septembra, ob 16.30:
ČILE : SLOVENIJA

5. krog, sobota, 24. septembra, ob 17.00:
INDIJA : SLOVENIJA

Končnica, tekme za končno razvrstitev, nedelja, 25. septembra.

 

FOTO IN IZJAVA: ROKOMETNA ZVEZA SLOVENIJE

Komentarji