Reprezentance objavile seznam igralcev, ki se bodo potegovali za mesto v ekipi na evropskem prvenstvu

Čez dober mesec dni, natančneje 13. januarja se bo na Slovaškem in Madžarskem začelo evropsko prvenstvo v rokometu za moške. Štiriindvajset sodelujočih reprezentanc je objavilo širše sezname igralcev, ki se bodo potegovali za nastope na evropskem prvenstvu. Selektorji posameznih reprezentanc bodo morali pred prvenstvo odpisati petnajst igralcev, saj na prvenstvu lahko nastopa dvajset igralcev vsake reprezentance.


Poleg 20 reprezentantov bodo reprezentance določile še 8 uradnih oseb, ki bodo lahko prisostvovale na prvenstvu. Na dan tekme pa bodo selektorji izbrali 16 igralcev za posamezen obračun ter 4 člane strokovnega vodstva.

Tekom prvenstva bodo reprezentance lahko zamenjale dva igralca v skupinskem delu tekmovanja, dva igralca v glavnem delu tekmovanja ter dva igralca v finalnem tednu, v kolikor bi bile te menjave seveda potrebne. Menjava pa se šteje tudi če se kateri izmed rokometašev, ki je že bil zamenjan vrne. Sepravi reprezentance lahko na prvenstvu opravijo vse skupaj šest menjav.

Seznam reprezentantov, ki bodo sodelovali na pripravah si lahko pogledate tukaj.

Komentarji