(R)EVOLUCIJA: EHF pozval zveze in klube glede spremembe rokometnih pravil!

V Evropski rokometni federaciji je prišlo do spoznanja, da rokomet zahteva bolj popolna pravila. EHF je poslal pismo vsem nacionalnim zvezam in tudi klubom, ki tekmujejo v Ligi prvakov in pokalu EHF, da bi dobili povratne informacije o obstoječih pravilih.


Mednarodna rokometna zveza je 1. julija 2016 uvedla nova in aktualna pravila, katerih cilj je pospešiti igro in s tem povečati zanimanje za rokomet za gledalce v dvoranah ter za javnost prek televizijskih in elektronskih medijev. Jeseni lanskega leta je IHF začel postopek vrednotenja teh pravil, zlasti posledice novih pravil za optimizacijo njihove razlage in oblikovanje nadaljnjega razvoja politike za prihodnja leta. V ta namen je EHF povabljen k sodelovanju v strokovni komisiji, ki se bo sestala 29. in 30. marca 2019, s sodelovanjem sodnika, člana CCS EHF Dragana Načevskega in odgovornega za izobraževanje v uradu EHF Helmuta Horitscha.

“Zato vas, nacionalno federacijo, kot tudi vrhunske moške in ženske klube v Evropi, vabimo, da predložite svoj prispevek, svoje predloge, vaše ideje glede obstoječih pravil in njihove razlage, kot tudi možne spremembe teh obstoječih pravil v prihodnosti – tudi uvedbo novih pravil. Vaš prispevek bo zelo koristen za EHF in bo zbran, da bi bolje spoznal skupne odnose in splošno razumevanje nekaterih pravil. Zbrani podatki bodo posredovani in predstavljeni na seji, ki bo predvidoma konec marca,” so na EHF zapisali v pismu.

Se torej obeta (r)evolucija rokometnih pravil, ali se zgolj trese gora, iz katere se bo rodila miš?

Pet stvari, ki bi rokomet spremenile na bolje

FOTO: Mandatory Credit ©SEHA/ Uros Hocevar

Komentarji