Ribnica brez težav preko Loke

Ribničane je v domači dvorani čakal precej lažji obračun. Pomerili so se z RD Urbanscape Loko. Vsekakor so bili favoriti tega srečanja domači rokometaši, ki so bili željni zmage, saj se poskušajo približati prvouvrščenim Celjanom. Ampak Škofjeločani so že velikokrat pokazali, da lahko presenetijo. Ti dve ekipi sta se v končnici med sabo že pomerili. Na obračunu v Škofji Loki so slavili domači rokometaši s 26 : 24.


Na Dolenjskem je bila zgodba podobna tisti v Velenju. Tempo so narekovali domači rokometaši, Škofjeločani pa so se poskušali vztrajno upirati. V 1. polčasu je bila igra dokaj izenačena, najvišje vodstvo smo videli v 16. minuti, ko so domači vodili za 6 zadetkov.  Gostje so do konca polčasa razliko prepolovili na 3 zadetke. Ob polčasu je bil v Ribnici rezultat 14 : 11 za domače rokometaše.

Najboljša strelca 1. polčasa sta bila Janez Skušek s 6 zadetki in Aljaž Jesenko s 5 zadetki.

V drugem polčasu so Ribničani prednost poskušali še povečati in že v 34. minuti povedli za 5 zadetkov. Ampak je zbranost malce popustila, videli smo kar nekaj izgubljenih žog in napak v napadu na strani domačih rokometašev, kar pa gostje niso uspeli dobro izkoristiti. Končni izid v Ribnici je bil 29 : 23 za domače rokometaše.

Najboljši strelci srečanja so bili Janez Skušek s 7 zadetki in Risto Vujačić s 6 zadetki, pri gostih pa Aleks Kavčič in Aljaž Jesenko, oba s 6 zadetki. Domači vratar Jošt Perovšek je zbral 7 obramb, gostujoča Jošt Juričan in Anže Vrbinc pa oba po 4 obrambe.

V naslednjem, 8.krogu končnice 1. NLB lige za prvaka, Ribničane čaka gostovanje v Celju, Škofjeločani pa odhajajo na gostovanje v Velenje.

Blaž Nosan, igralec Rika Ribnice: “Gostili smo neugodnega tekmeca, zato smo pričakovali težko tekmo. Zavedali smo se, da bo za zmago potrebno dati vse od sebe tako v obrambi kakor tudi v napadu, saj smo vedeli, da nam zmaga že zagotavlja najmanj tretje mesto ob koncu prvenstva. Do konca gremo tekmo po tekmo in videli bomo, kaj nam bo to prineslo na koncu.” 

RD Riko Ribnica : RD Urbanscape Loka 29 : 23 (14 : 11)

 RD Riko Ribnica: Horvat, Fink 1, Vujačić 6, Knavs 1, Henigman 5, Skušek 7(3), Koprivc 1, Pahulje, Nosan B. 4, Klarič, Kovačič 1, Nosan M. 1, Batinič 2(1), Perovšek, Setnikar, Košmrlj
Trener: Siniša Markota

7-metrovke: 4(4)

Izključitve: 4minute

RD Urbanscape Loka: Božnar, Vrbinc 2, Gartner 2, Dolenc, Kavčič 6, Jesenko M., Pipp U. 3, Juričan, Bradeško, Pipp M. 2, Bergant 1, Jesenko A. 6, Plestenjak, Klemenčič 1, Vrbinc, Marinović
Trener: Robert Beguš

7-metrovke: 5(7)

Izključitve: 8minut

 

Pripravila: M. Fišter
FOTO: RD Urbanscape Loka

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja