Ribnica brez večjih težav v Novem mestu

V Novem mestu sta se nocoj srečali moštvi MRK Krke in RD Riko Ribnice. Seveda je vloga favoritov pripadla Ribnici, ki je letos druga najboljša ekipa 1. NLB lige. To vlogo so tudi uspešno upravičili in vpisali novo zmago (30-37).


Ribničani so bili v Športni dvorani Marof v vodstvu praktično od prve minute. Dobro igro so prikazali Rok Setnikar, Tilen Strmljan, Gašper Horvat in Jan Pucelj ki so v prvem polčasu prispevali levji delež k udobnemu vodstvu gostov. Ribnica je ob polčasu namreč bežala že za šest zadetkov (13-19). Krka je bila premalo učinkovita v napadu, iz njihovega vidika pa bil zaostanek lahko še nekoliko večji, saj so Ribničani vodili že tudi za +7.

Domači so imeli tudi na začetku drugega polčasa nekaj težav, saj se Ribnici nikakor niso uspeli približati. V trenutkih, ko so imeli možnost, da nekoliko posežejo v vodstvo Ribnice sta se izkazala vratarja Nebojša Bojić in Mark Klarič, ki sta v tem delu igre oba dobila svojo priložnost. Po slabih 20 minutah igre v drugem polčasu pa so domačini poskrbeli, da so se, do tedaj zanesljivim gostom, vendarle nekoliko zatresle hlače. Najprej je sedemmetrovko izkoristil Jaka Jakše, nato pa je gol iz igre dosegel še Tilen Kukman in razlika je kar naenkrat znašala zgolj štiri gole (20-24). Tu je na sceno stopil vratar Klarič, ki je Ribničane s pomembnima obrambama v 43. in 44. minuti držal v dokaj varnem vodstvu, ki so ga gostje znova povečali na +6.

Krka je razliko deset minut pred koncem znova zmanjšala, tokrat zgolj na tri zadetke. Potem ko je bil iz sedmih metrov znova natančen Jaka Jakše, je izid znašal 26-29, kar je osem minut pred koncem tekme v rokometu povsem odprt rezultat. Nato pa sta v 53. minuti sledila izredno pomembna zadetka Rista Vujačića in Roka Setnikarja, ki sta preprečila morebiten povratek Krke. Morda celo najpomembnejši trenutek srečanja, saj Novomeščani na zaostanek manjši od štirih golov do konca tekma niso več prišli.

Ribnica je samo končnico brez večjih težav pripeljala do konca iz slavila s 30-37.

MRK KRKA : RD RIKO RIBNICA 30:37 (13:19)
Jakše 6, Irman 5, Kete 5, Kukman 4, Klemenčič 3, Rašo 2, Batagelj 2, Bevec 1, Pucelj 8, Setnikar 8, Strmljan 5, Horvat 4, Ranisavljević 3, Vujačić 3, Lešek 2, Kovačič 2, Nosan 1, Tomšič 1

 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: MRK Krka

Komentarji