Rokometaši Ormoža v končnici strli goste iz Slovenj Gradca

V Ormožu smo lahko spremljali zanimiv obračun med domačim RK Jeruzalemom in RK Slovenj Gradcem. Ekipi, ki zasedata spodnji del lestvice sta se pomerili v izenačenem obračunu, v katerem zmagovalec ni bil znan do zadnjih minut. Na koncu so bili nekoliko bolj odločni domačini, ki so vpisali zmago s 30-26.


Srečanje so nekoliko bolje otvorili gostje, ki so v sedmi minuti pobegnili na tri zadetke prednosti (2-5). Takšno razliko so obdržali do desete minute (6-9), nato pa so se po golih Anžeta Šoštariča in Gašperja Hebarja rokometaši Jeruzalema začeli približevati. V 19. minuti je Šoštarič izid poravnal na 10-10, minuto kasneje pa je za prvo vodstvo domačih iz sedmih metrov zadel Bojan Čudič. V 29. minuti so bili Ormožani tisti, ki so pobegnili na +3, vendar je Andrej Yankovskyy še pred koncem prvega polčasa znižal na 16-14.

Tudi v drugem polčasu sta si bili moštvu blizu vse tja do 50. minute. Jeruzalem je vseskozi vodil, vendar je v 50. minuti Rok Cvetko znižal na 25-24. Domačih pa dejstvo, da jim Slovenj Gradec diha za ovratnik ni zmedlo. Ormož je odgovoril na najboljši možni način, s serijo štirih zaporednih golov, od katerih je kar tri prispeval David Bogadi. Z omenjeno serijo so gostitelji zabili zadnji žebelj v krsto Slovenjgradčanov in v zadnjih minutah brez večjih težav slavili s 30-26.

Ormožani so tako prišli do prve zmage po štirih zaporednih porazih, rokometaši iz Slovenj Gradca pa so izgubili še drugič zapored.

RK JERUZALEM ORMOŽ : RK SLOVENJ GRADEC 30:26 (16:14)
Čudič 8, Bogadi 5, Šoštarič 4, Žuran 3, Kocbek 3, Mesarić 2, Hebar M. 2, Hebar G. 1, Nunčič 1, Ozmec 1, Cvetko 8, Glendža 6, Pajt 3, Yankovskyy 2, Banfro 2, Bulovič 2, Štumpfl 1, Lampret 1, Lesjak 1

 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Slovenj Gradec

Komentarji