Ribnica z obale z novima dvema točkama

Prva tekma 2. kroga Lige NLB je bila odigrana v Areni Bonifika. Rokometaši Kopra so gostili Ribnico. Koprčani so po spodrsljaju v Ljubljani pri Slovanu, pred domačimi gledalci poizkušali vknjižiti prvi par točk v novi sezoni. Na drugi strani so Ribničani na gostovanje na primorsko prišli po zmagi nad Šmartnim, enim izmed novincem v letošnji sezoni Lige NLB.


Rokometaši Kopra so odločno vstopili v tekmo in po dveh golih Dragana Pavlovića povedli z 2:0. A tudi gostje so imeli na tej tekmi svojo računico. Na krilih Jana Puclja in Uroša Milićevića so v 8. minuti prvič na tekmi povedli (4:5). Nato pa padec v igri Ribnice. To so izkoristili domači in v 15. minuti z golom preko celotnega igrišča, ki ga je dosegel Andraž Makuc prvič na tekmi povedli s tremi zadetki prednosti (9:6). Z minuto odmora je tako moral reagirati gostujoči strateg Robert Beguš. A njegovim varovancem tudi to ni prav veliko pomagalo. Domačinov jim ni uspelo ujeti. Po minuti odmora Kopra s katero je domači trener Uroš Rapotec želel malo umiriti svoje varovance pa so gostitelji zaigrali še bolje. Tako so v 27. minuti povedli s petimi goli prednosti (16:11). Gostom je do polčasa zaostanek uspelo nekoliko znižati, a so na odmor vseeno odšli z zaostankom treh zadetkov (16:13).

V drugi polčas so bolje vstopili gostje, ki so po delnem izidu 1:4 rezultat izenačili na 17:17. Tako so že v zgodnji fazi drugega polčasa domačega stratega Uroša Rapotca prisilili v minuto odmora. A takoj po minuti odmora so Ribničani ponovno povedli (17:18). Gostje so v drugem polčasu pokazali veliko več energije v obrambi in tako preprečevali napade domačinov s čimer so prešli v vodstvo. Ribnica, ki je bila v naletu je v 44. minuti po zadetku Blaža Nosana povedla že s tremi goli prednosti (18:21). Z dvema hitrima goloma so se domači približali le še na zadetek zaostanka (20:21), a so gostje hitro stvari postavili na svoje mesto in znova povedli s tremi zadetki prednosti (21:24). V drugem polčasu je bil Ribničanom v izdatno pomoč tudi njihov vratar Sandro Meštrić, ki je zbral štirinajst obramb. Koprčani so imeli na voljo kar nekaj napadov , da bi se približali, a so bili vselej neuspešni. Ribničani so tako tekmo le mirno peljali do konca in slavili z rezultatom 25:30.

Pri domačih je bil s 7 goli najučinkovitejši Andraž Makuc, pri Ribničanih je bil strelsko najbolj razpoložen Jan Pucelj, prav tako s 7 zadetki.

KOPER : RIKO RIBNICA 25:30 (16:13)
Makuc 7, Žagar in Pavlović po 4 ; Pucelj 7, Buneta 6

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Tomaž Primožič / FPA / RD Koper

Komentarji