Slovenj Gradec do tesne zmage v Ivančni Gorici

Danes sta se v 2. krogu lige NLB pomerila domači SVIŠ in gostje iz Slovenj Gradca. Spremljali smo napeto tekmo z malo zadetki, ki pa so jo na koncu z 23-22 dobili gostje. To je prvi par točk za Slovenj Gradec, povratnik v prvo ligo SVIŠ pa bo moral na prve točke še počakati. 


Tekma se je začela izenačeno, videli pa smo dobri obrambi na obeh straneh. V 5. minuti je bil v rahli prednosti Sviš, ki je po zadetku Nika Pirnata povedel z 3-2. Prvih 15 minut smo videli 12 zadetkov, rezultat pa je bil še vedno izenačen. Nekaj lepih obramb je na strani Slovenj Gradca prikazal Gašper Dobaj. Tudi po 20. minutah se nobeni ekipi ni uspelo odlepiti, za 9-9 je zadel gostujoči igralec Aljoša Yankovskyy. Prvi polčas se je končal z rahlo prednostjo Sviša 12-11. Drugi del se je začel podobno kot prvi, videli pa smo tekmo z malo zadetki.

V nadaljevanju se je odprlo Slovenj Gradcu in v 40. minuti so po zadetku Uroša Štumpfla povedli z 17-14. A Sviš se ni dal in v naslednjih minutah so prikazali boljšo igro, v 50. minuti pa so se spet približali na gol zaostanka po zadetku Timoteja Kneza. Slutiti je bilo, da bomo videli izjemno izenačeno in napeto končnico. V 54. minuti je rdeč karton prejel igralec domače ekipe Marko Marojevič, ki je glavni organizator igre, kar je bil vsekakor hud udarec za zadnje minute tekme. Odlično je branil tudi Gašper Dobaj, na drugi strani pa se je izkazal tudi domači vratar Jernej Mlakar. V 58. minuti so po zadetku Uroša Štumpfla gostje povedli z 23-21, a domačini se niso dali in prek Timoteja Kneza hitro znižali na gol zaostanka. Svišu je pripadel zadnji napad, ki pa ga niso izkoristili in točke so odšle v Slovenj Gradec.

RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK SLOVENJ GRADEC 2011 22:23(12:11)

Komentarji