Ribnica zmago izvlekla šele v sami končnici

V drugem petkovem obračunu sta se pomerila RD Riko Ribnica in RK Trimo Trebnje. V zanimivem obračunu, polnem preobratov kakovostnih moštev so bili uspešnejši Ribničani (29-28), ki pa so se morali v končnici močno potruditi za zmago.


Trimo je bolje vstopil v tekmo, saj je v 14. minuti, po zadetku Dina Hamidovića, vodil s 4-8. Trebenjčani so preostanek polčasa nadaljevali v podobnem slogu, saj so ob prvem odmoru vodili s 13-17.

Ob začetku drugega polčasa so Trimu ponagajale izključitve. Med 32. in 37. so zbrali kar tri zaporedne dvominutne kazni in omogočili Ribnici, da se je povsem približala. Po zadetku Roka Setnikarja je bil rezultat izenačen na 19-19 in srečanje je bilo povsem odprto. Ribničani so sedaj dobili krila in prevzeli pobudo. 10 minut pred koncem srečanja so vodili za štiri (26-22) in kazalo je že, da bo drugo moštvo slovenskega državnega prvenstva zmagalo brez težav.

Za končno slavje pa so se morali Ribničani še kako potruditi. Trimo se namreč ni predal in po dveh zaporednih zadetkih Lana Grbiča in Gala Cirarja v 57. in 58. minuti so gostje uspeli izenačiti. Gostiteljev pa povratek Trima vendarle ni zmedel. Preko Rista Vujačića so uspeli priti do novega vodstva in na ta način v sami končnici potek srečanja vendarle obrnili v svojo korist (29-28)

To je bila že peta zaporedna zmaga za Ribnico, ki tako ostaja čvrsto na drugem mestu. Trimo je s 17 točkami trenutno 4.

RD RIKO RIBNICA : RK TRIMO TREBNJE 29:28 (13:17)
Setnikar 8, Vujačić 5, Kovačič 5; Rašo 5, Cirar 5, Kotar in Šešić po 4

 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Trimo Trebnje

Komentarji