Slovenj Gradec slavil na obračunu s spodnjega dela lestvice

V Športni dvorani Slovenj Gradec sta se nocoj srečali moštvi, ki se nahajata na samem dnu NLB lige. Tako RK Slovenj Gradec kot tudi RD Butan Plin Izola na zadnjih štirih predhodnih srečanjih nista poznala zmage. Po tekmi preobratov so zmago izvleki gostitelji, ki so slavili z 28-25.


Kot bi lahko sklepali že po stanju na tabeli se je srečanje pričelo precej izenačeno. Nobenemu izmed moštev se ni uspelo povsem odlepiti od nasprotnika in tudi rezultat prvega polčasa, 13-14 v korist Primorcev, ni na noben način napovedoval zmagovalca. Pri obeh moštvih sta bila dobro razpoložena vratarja, domači čuvaj vrat Valentino Soldo je zbral 8 obramb, Jasmin Hušić pa jih je vpisal 6.

Ob začetku drugega polčasa so Izolani svoje vodstvo nekoliko nadgradili, saj so v 34 minuti pobegnili na 3 gole prednosti, a domači se niso predali. Potrebovali so sedem minut, da so izid znova poravnali, po zadetku Jaroša Buloviča je semafor v Slovenj Gradcu kazal 20-20. Rokometaši Slovenj Gradca pa se tu niso ustavili. Na krilih razpoloženega Kenana Pajta, ki j v zadnjih 6 minutah dosegel tri zadetke, so uspešno ubežali Izolanom.

Slovenj Gradec je tako končno vpisal novo zmago (28-25), s katero je, vsaj za nekaj časa, tudi ubežal predzadnjemu mestu. Izola ostaja čvrsto prikovana na 12. mesto.

RK SLOVENJ GRADEC : RD BUTAN PLIN IZOLA 28:25 (13:14)
Pajt 11,Cvetko 5, Glendža 4; Brumen 5, Poberaj 4, Nikolić 4

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Komentarji