Ribničami po tesni končnici iz Maribora s celo kožo

Favorizirana Ribnica je v precej izenačenem obračunu odpravila RK Maribor Branik. V prvem polčasu si nobeno od moštev ni uspelo priigrati prednosti, v drugem pa so Ribničani tesno tekmo obrnili v svojo korist in slavili s 25-26.


V mariborski dvorani Tabor smo bili priča povsem izenačenemu prvemu polčasu. Izid polčasa, 13-13 je že v 26. minuti postavil Filip Jerenc.

V drugem polčasu so se rokometaši Ribnice nekoliko odlepili. V 39. minuti so povedli že s štirimi goli razlike (14-18) in kazalo je že, da bodo gostje prišli do precej suverene zmage. A trdoživi Štajerci puške niso vrgli v koruzo. Z dobro igro v zadnjih desetih minutah so se v 59. minuti približali na 24-25.

Pred zadnjo obrambo so Mariborčani zahtevali minuto odmora, a slednja jim očitno ni pomagala, saj so Ribničani zadeli in znova pobegnili na dva zadetka prednosti. V zadnjem domačem napadu je Filip Jerenc sicer znižal (25-26), nato pa je sirena oznanila konec tekme.

Ribnica je tako zabeležila še četrto zaporedno zmago, Branik pa nadaljuje s slabimi predstavami, saj je bil v zadnjih treh krogih vselej poražen.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: RK Branik Maribor

Komentarji