Ribničani brez kakršnihkoli možnosti v Ormožu

V dvorani Hardek smo spremljali obračun med domačim RK Jeruzalem Ormož in gosti iz Ribnice. Obe ekipi sta pred začetkom napovedovali trdo tekmo skozi vseh 60 minut in da tako eno kot tudi drugo ekipo čaka težka naloga.


Tekma pa se je razvila v povsem drugo smer. Domačini so tekmo hitro povedli in Ribnico skozi celoten polčas držali na varni razdalji. Skozi celoten polčas so imeli med štiri in pet zadetkov prednosti. Ribnica je za njih zelo netipično napravila ogromno tehničnih napak, kar so gostitelji uspešno izkoriščali. Ormožani so se na igrišču igrali z Ribnico in zadevali iz vseh mogočih pozicij. Temu priča tudi veliko število zadetkov v prvem polčasu. Ormožani so gostujočo mrežo zadeli kar 21-krat. Na odmor so odšli s prednostjo šestih golov (21:15), so pa imeli v prvem polčasu najvišjo prednost sedmih zadetkov.

Nič drugačna slika ni bila v drugem polčasu. Ormožani so imeli še naprej pod nadzorom tekmo in povedli tudi za deset golov (28:18). Ribničani so nadaljevali z igro s prvega polčasa in še naprej delali veliko tehničnih napak. Pri Ormožanih pa se je razbranil tudi vratar Aleš Zemljič. Ormožani so še naprej navduševali pred domačimi navijači, ki so lepo napolnili Hardek in vodili tudi že za dvanajst golov 32:20. Tekma pa se je končala z razliko enajstih zadetkov 36:25 in slavje v Ormožu se je lahko začelo.

JERUZALEM ORMOŽ : RIKO RIBNICA  36:25 (21:15)
Žuran 11, Kosi 9; Pucelj 8. Ranisavljević in Setnikar po 6

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji