Ribničani in Velenjčani čakajo na nasprotnika v kvalifikacijah pokala EHF

Evropska rokometna zveza je objavila seznam udeležencev pokala EHF za sezono 2019/2020. Slovenske barve bosta zastopala RD Riko Ribnica, ki bo s svojimi boji začela že konec avgusta v prvem krogu ter RK Gorenje Velenje, ki se bodo Evropi pridružili v drugem krogu.


Prvi krog kvalifikacij za pokal EHF sestavlja 32 klubov, ki so razdeljeni med nosilce in nenosilce. Med nenosilci so tudi rokometaši Ribnice, za katere bo letošnja sezona že četrta zaporedna v evropskih tekmovanjih. Najbolj uspešni so bili v prvi sezoni, saj se jim je uspelo uvrstiti v skupinski del tekmovanja. Tam so niso ravno izkazali, a so kljub temu dobili prepotrebne izkušnje.

V sezoni 2017/2018 so bili s skupnim izidom 49:46 za tri gole prekratki vnovični uvrstitvi v skupinski del tega tekmovanja. Boljša je bila finska ekipa Riihimäki Cocks. Zgodba se je ponovila tudi v sezoni 2018/2019 le, da so Ribničani tokrat izpadli že po drugem krogu tekmovanju. Zopet so jim zmanjkali trije zadetki. S skupnim rezultatom 59:56 jih je izločil islandski Selfoss.

Izločilni bojo se bodo za rokometaše Ribnice začeli že v prvem krogu, ki bo na sporedu med 31. avgustom in 1. septembrom. Ribničani lahko s svojo kvaliteto premagajo vsakega nasprotnika.

VELENJČANI NOSILCI V DRUGEM BOBNU

Rokometaši Velenja bodo letošnjo evropsko sezono začeli v drugem delu kvalifikacij. Prve tekme bodo na vrsti med 5. in 6. oktobrom, povratna srečanja teden dni kasneje. Lansko leto jim je pot v zadnjem krogu preprečil španski Granollers, ki jih je izločil s skupnim izidom 57:49. Velenjačni bodo svojega nasprotnik dočakali v eminentni družbi klubov kot so: poljski Gornik, beloruski SKA iz Minska, madžarski Csurg in pa najbolj zveneče imen portugalska Benfica. Velenjske ose se bodo v drugem krogu najverjetneje pomerili z zmagovalcem prvega kroga.

Komentarji