Vardar z novim slovenskim legionarjem

Moštvo RK Vardar bo imelo od prihodnje sezone v ekip kar dva slovenska rokometaša. Stašu Skubetu se bo v makedonski prestolnici pridružil Domen Sikošek Pelko.


Domen Sikošek Pelko igra na položaju krožnega napadalca in ima za sabo odlično sezono pri avstrijskem Brucku s katerim se mu ni uspelo uvrstiti v prvo ligo. 202 cm visoki Sikošek Pelko je svojo rokometno pot začel v Brežicah od kod ga je pot že v kadetskih vrstah ponesla v Krško. V sezoni 2015/16 je priložnost dobil tudi v članski ekipi Dobove . Že naslednje leto ga je pot vodila v Trimo Trebnja, a tam prave minutaže ni dobil. Po dveh sezonah v Trimu ga je pot prvič zanesla v tujino. Odšel je v sosednjo Avstrijo kjer je letos v drugoligaškem tekmovanju branil barve ekipe Bruck. Domen Sikošek Pelko je takoj potrdil, da gre za odlično okrepitev, saj je na 18 tekmah dosegel 78 zadetkov. S svojimi predstavami je zanimanje našel pri evropskih prvakih iz Skopja.

»V veliko čast in zadovoljstvo mi je, da sem uresničil svoje sanje in dobim priložnost igrati za evropskega prvaka. Vem, da me čaka veliko trdega in resnega dela, vendar sem prepričal, da bom naredil več kot stoodstotno, da še naprej ostanem član Vardarja. Veselim se še dela z novim trenerjem Davidom Pisonerom. Precej sem napredoval v Trebnjem, od koder prihaja tudi moj rojak Staš Skube, ki mi bo zagotovo pomagal pri prilagajanju ekipe,« je za uradno spletno stran RK Vardar povedal Sikošek Pelko.

Z izbranimi besedami pa o mladem talentiranem krožnem napadalcu govori tudi predsednik uprave Vardarja Davor Stojanovski: »Mladost je prednost Domna Sikoška Pelka in verjamemo, da nam s svojimi predizpozicijami zelo ugaja pri sistemu in načinu igre. Čeprav nima veliko izkušenj, pa lahko svoj potencial še kako dobro vzgoji. Doslej se je izkazalo, da se je večina mladih in neizkušenih igralcev, vzgojila v vrhunske evropske igralce, zato se že veselimo začetka sezone,« .

Foto: Domen Sikošek Pelko / Osebni arhiv

Komentarji