Ribničani nemočni na Norveškem

Ribničani so na Norveškem pri ekipi Runar odigrali prvo tekmo osmine finala evropskega pokala. Obračun se ni izšel po njihovih željah. Pred povratno tekmo so si namreč priigrali zaostanek devetih zadetkov (38:29). Norvežani so zasluženo slavili, saj so bili skozi celo srečanje boljši nasprotnik.


Gostitelji so že od samega začetka tekme narekovali ritem igri. Po zaslugi Robina Wulvika so v 10. minuti povedli s štirimi goli naskoka (7:3). Razumljivo je moral po minuti odmora seči strateg Ribnice Borut Maček. A gostov tudi to ni prebudilo, saj so Norvežani kmalu za tem po dveh zaporednih zadetkih Madsa Rekstada povedli z 10:4. V nadaljevanju so se vendarle prebudili tudi Ribničani in po delnem izidu 4:8 v 20. minuti prišli zgolj še na dva zadetka zaostanka (14:12). K temu je pripomoglo nekaj tehničnih napak domačih in pa nekaj obramb Sandra Meštrića. Zaključek prvega dela igre pa je tako kot uvod pripadel domačinom. Ti so si do odmora vnovič priigrali lepo prednost šestih golov (21:15).

Norvežani so z izjemno igro nadaljevali tudi v drugem polčasu in na krilih odličnega vratarja Matsa Bjornstada ob koncu 37. minute povedli že z devetimi zadetki prednosti (26:17). V nadaljevanju sta se nekoliko razigrala najboljša rokometaša Ribnice, Uroš Milićević in Gašper Hrastnik ter svojo ekipo približala na pet zadetkov (28:23). A gostom, ki danes enostavno niso bili pravi tudi to ni pomagalo. Na drugi strani pa so Norvežani izkoriščali priložnosti in ob koncu 49. minute povedli z osmimi goli (31:23). Slovenci pravega odgovora več niso našli, poizkušali so le, da si pred povratno tekmo, ki bo 18. februarja v Ribnici, ne priigrajo prevelikega zaostanka. Obračun se je končal z devetimi goli razlike (38:29).

RUNAR : RIKO RIBNICA 38:29 (21:15)
Rekstad 11, Wulvik 7; Milićević 7, Laljek in Hrastnik po 4
Bjornstad 16 obramb (36,36%)

FOTO: RD Riko Ribnica

Komentarji