Ribničani ostajajo neporaženi

Odigrana je bila še zadnja tekma 12.kroga 1.NLB lige. V Ribnici sta se med seboj pomerila domača Riko Ribnica in novomeška Karka. Ekipi sta se v začetku držanega prvenstva razšli z remije. Tudi danes smo lahko spremljali zelo izenačeno igro, Novomeščani niso popustili niti za sekundo, ampak žal, je tokrat prevladala prednost domače dvorane. Slavili so Ribničani.


Tekmo so odlično odprli gostujoči rokometaši, ki so si že v 5.minuti tekme uspeli priigrati prednost štirih zadetkov, 1 : 5. Nato pa so sledile nekoliko slabše minute gostov, kar so Ribničani odlično izkoristili in že v 9.minuti izenačili, 6 : 6. Zbranos gostov ni popustila in so nadaljevali svoj tempo igre. Gostiteljem so ponovno zbežali na dva zadetka prednosti. Prednost so uspešno držali vse do 15.minute, ko se je tehtnica nekoliko prevesila v domačo stran. Po zapravljenjem napadu novomeške ekipe, so Ribničani uspeli prvič povesti za zadetek, 15.minuta, 11 : 10. V nekakšnem šahu so jih uspeli držati do konca polčasa, ko so se na odmor odpravili z zadetkom prednosti, 19 : 18.

Tudi drugi polčas so boljše začeli domači rokometaši. Svojo minimalno prednost prvega polčasa so uspešno držali do 39.minute tekme, ko je gostom, po zapravljeni 7-metrovki Ribničanov, uspelo ponovno povesti za zadetek, 24 : 25. v zadnji četrtini tekme pa so se začele pojavljati napake na novomeški strani. Nekaj izgubljenih žog in zapravljena 7-metrovka so dali domači ekipi možnost, da ponovno povedejo. V 57.minuti je Ribničanom to tudi uspelo, saj so svojo prednost povišali na štiri zadetke, 34 : 30. Vendar pa se Novomeščani niso predali. Na koncu pa jim je zmanjkalo le malo. Končni rezultat je bil 35 : 34.

Pri domačih sta bila s sedmimi zadetki najuspešnejša Tilen Strmljan in Uroš Knavs. Pri Novomeščanih pa je bil strelsko danes najbolj natančen Jernej Papež, saj je v šestnajstih poizkusil zadel kar 15-krat.

Ribničani v naslednjem krogu odhajajo na gostovanje v Dobovo, Novomeščani pa bodo gostili Velenjčane.

RD Riko Ribnica : MRK Krka 35 : 34 (19 : 18)

RD Riko Ribnica: Bojić, Strmljan 7, Horvat 1, Vujačić 4, Žagar 2, Knavs 7(3), Ranisavljević, Pahulje, Nosan B. 3, Klarič, Kovačič 2, Pucelj 4, Tomšič 3, Nosan M., Setnikar 2, Košmrlj

Trener: Siniša Markota

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 3(3)

MRK Krka: Rašo L. 4, Bevec 1, Didovič 4, Okleščen 4, Pršina 3, Tomić, Irman 2, Jakše 1, Klemenčič, Rašo D., Batagelj, Papež 15(3), Brajer, Kukman, Windischer, Matko

Trener: Mirko Skoko

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 3(5)

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Komentarji