Na krilih Marina Đurice Mariborčani do nove zmage

Odigrana je bila še predzadnja tekma 12.kroga 1.NLB lige. V mariborski dvorani Tabor sta se pomerila domači Branik in gostje iz Dobove. Ponovno se je odlično izkazal domači vratar Marin Đurica, ki je tudi pripeljal Mariborčane do končne zmage.


Tekmo so odlično odprli domači rokometaši in do 12.minute tekme nabrali sedem zadetkov prednosti, 8 : 1. Gostom niso pustili do lahkih zadetkov, če pa je obramba kje popustila, pa je bil ponvno na pravem mestu mariborski vratar Marin Đurica. Dobovčanom je do 16.minute svoj zaostanek uspelo znižati na tri zadetke, vendar pa so Mariborčani hitro zavihali rokave in nadaljevali svoj tempo igre. Do polčasa so svojo prednost ponovno uspeli nekoliko povišati. Na zaslužen odmor so odšli s petimi zadetki prednosti, 18 : 13.

V drugi polčas so Dobovčani pristopili nekoliko agresivneje in s tem zmedli nasprotnika. Videli smo nekaj izgubljenih žog na strani mariborske ekipe. V 35.minuti tekme se je Dobovčanom ponovno uspelo približati na tri zadetke zaostanka, 19 : 16. Hitro je z minuto odmora reagiral domači trener Marko Šibila. Sledile so črne minute dobovske ekipe. Mariborčani so po delnem izzidu 3 : 0 ponovno uspeli povesti za šest zadetkov, 22 : 16, 37.minuta. Nadaljevala se je izenačena igra, Mariborčani so uspešno držali svojo prednost petih oz. šestih zadetkov. Kljub nekaterim napakam na mariborski strani se Dobovčani niso uspeli več približati na manj kot štiri zadetke. Aleksnader Markl niti z minuto odmora ni mogel več zbistriti svojih varovancev. Tekma v Mariboru se je končala s slavjem domače ekipe, 33 : 28.

Pri domačih so po 5-krat zadeli Andris Clemeniš, Tine Marušič, Tadej Sok in Golik Matija, Marin Đurica je zbral kar 17 obramb. Pri gostih pa sta s šestimi zadetki bila najbolj natančna Dorian Markušić in Matej Kučič.

V naslednjem korgu Mariborčani odhajajo na gostovanje v Koper, Dobovčani pa bodo gostili ekipo Rika Ribnice.

RK Maribor Branik : MRD Dobova 33 : 28 (18 : 13)

RK Maribor Branik: Đurica, Žabič 3, Planinšek, Celminš 5, Marušič 5, Sok 5, Šol 4, Simončič, Jerenec, Velkavrh 2, Budja, Jerebie 4, Golik 5(2), Štumpfl

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 2(2)

MRD Dobova: Dular 1, Markušič 6(3), Leben, Kučič 6, Polutnik, Humek, Bura 3, Jazbec, Zavodnik 1, Mladkovič, Krnc, Šušnjara, Kunst 3, Sintič 1, Hotko 5, Novak 2

Trener: Aleksander Markl

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 3(3)

Foto: MRD Dobova

Komentarji