Visoka zmaga Loke

V dvorani Poden je bila odigrana še zadnja izmed petkovih tekem 12.kroga 1.NLB lige. Med seboj sta se pomerila domača ekipa Urbanscape Loke in gostje iz Dola pri Hrastniku. Na prvi tekmi prvenstva so v Dolanki z minimalno razliko slavili Škofjeločani, tokrat pa  je odtehtala prekratka klop Dolanov.


Tekmo so odlično odprli domači rokometaši, ki gostom niso pustili do zadetka vse do 5.minute tekme, ko je za 3 : 1 zadel Amal Ajdari. Naslednjih nekaj minut smo lahko spremljali dokaj izenačeno igro, v rahli rezultatski prednosti so bili domači rokometaši. Nato pa je v 16.minuti tekme Škofjeločanom uspelo pobegniti na štiri zadetke prednosti. Svojo prednost so do konca polčasa nekoliko še povišali. Na odmor so se odpravili s petimi zadetki prednosti, 18 : 13.

Drugi polčas so Dolani začeli z igralcem manj, ampak jim je vseeno uspelo svoj zaostanek nekoliko znižati. Vendar pa se gostitelji niso vdali in v 45.minuti tekme svojo prednost povišali na deset zadetkov, 29 : 19. Igra je bila popolnoma na strani domače ekipe, Dolani niso več znali najti pravega odgovora na hitro in natančno igro domače ekipe. V 52.minuti tekme je bil zaostanek Dolanom že 12 zadetkov, katerega pa so do konca tekme uspeli le nekoliko znižati. V Podnu so ponovno zasluženo slavili domači rokometaši. Končni izzid je bil 34 : 24.

Pri Škofjeločanih je bil z devetimi zadetki najuspešnejši Lenart Klemenčič, po 7-krat sta zadela Grega Jamnik in Tim Bogdanič-Jenko. Pri Dolanih je bil s sedmimi zadetki najbolj natančen Amal Ajdari, po štiri sta zabeležila Aljaž Zore in Luka Koprivc.

Škofjeločani bodo v naslednjem korgu gostili ekipo Celja Pivovarne Laško, Dolani pa ponovno odhajajo na gostovanje, tokrat k ekipi SVIŠa.

RD Urbanscape Loka : RK Dol TKI Hrastnik 34 : 24 (18 : 13)

RD Urbanscape Loka: Božnar, Vrbinc 3, Šibanc 3(1), Gartner 1, Dolenc, Jamnik 7(1), Juričan, Bradeško, Mali 2, Pipp 1, Jesenko 1, Bogdanič-Jenko 7, Plestenjak, Klemenčič 9(1), Dobaj, Marinović

Trener: Robert Beguš

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 3(5)

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 3, Klepej, Ajdari 7(4), Grušovnik 3, Pintar 1, Zore 4, Cigler, Ramič, Ribič 1, Jakopič, Simončič, Nunčič, Koprivc 4

Trener: Aleš Sirk

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 4(5)

Foto: RD Urbanscape Loka

Komentarji