Ribničani po zanesljivi zmagi skočili na četrto mesto

V predzadnjem krogu Lige NLB sta se v Ivančni Gorici pomerila domači Sviš in gostje iz Rika Ribnice. Ribničani so vodili skozi celotno srečanje in ga tudi gladko dobili z rezultatom 31-24.


Ribničani so tekmo bolje začeli in preko Jana Puclja v 9. minuti povedli z 5-2. Rokometašev Sviša to ni zmedlo in že v 15. minuti je Denis Zavodnik poravnal rezultat na 7-7. Ribničani pa so se nato še enkrat več odlepili in spet povedli za 3 zadetke. Takšna pa je bila tudi njihova prednost po prvem polčasu, ki so ga dobili z rezultatom 14-11.

V drugem delu so Ribničani svojo predstavo iz prvega dela še nadgradil in stopnjevali prednost. V 37. minuti so gostje povedli že s šestimi zadetki prednosti. Gostje so prednost le še nadgradili, v 53. minuti so vodili z devetimi zadetki prednosti, končni rezultat pa je bil 31-24 v korist Ribničanov, ki so po porazu Urbanscape Loke skočili na 4. mesto.

Pri ekipi Sviša sta po 4 zadetke dosegla Robert Tekavec in Matevž Tekavčič, pri Ribničanih pa sta po 6krat zadela Jan Pucelj in Uroš Miličević. Sviš bo v zadnjem krogu gostoval pri Celjanih, Ribničani pa bodo gostili Maribor.

FOTO: Katja Markovič

Komentarji