Ribničani ponovno uspešni

Danes smo si lahko ogledali že prvo tekmo 5. kroga 1. NLB lige. V mariborski dvorani Tabor sta se pomerila domača ekipa Branika in gostje iz Ribnice. Ribničani trenutno s 7 točkami zasedajo 1. mesto lestvice, Mariborčani pa so s 6 točkami na 4. mestu. Ribničani so v prejšnjem krogu uresničili nemogoče, ko so v domači dvorani premagali RK Celje Pivovarno Laško. V Maribor so se odpravili polni elana in želje po novih dveh točkah v prvenstvu. Mariborčani pa so v letošnji sezoni že dokazali, da se bodo krvavo borili za najvišja mesta lestvice.


 Dvoboj v dvorani Tabor se je začel borbeno. Ekipi sta si bili cel čas za petami, čvrsto v obrambi so odigrali prav vsi na igrišču, v napadu večjih napak nismo videli. Gostje so si najvišjo prednost v 1. polčasu uspeli priigrati sicer že v 6.minuti, ampak zgolj za 2 zadetka. Vendar pa se domači rokometaši niso pustili in se uspešno sledili gostom iz Ribnice. Izenačen polčas se je zaključil s prednostjo gostujočih rokometašev. Na zaslužen odmor so z zadetkom prednosti odšli Ribničani, 12 : 13.

Tudi v prvi polovici 2. polčasa smo videli zelo izenačeno igro. Nato pa so v 43. minuti, po delnem izidu 0 : 3, povedli gostje. Za prednost 5 zadetkov je zadel Blaž Nosan, 16 : 21. Tedaj so vse niti prevzeli v svoje roke Ribničani. Mariborčani se gostom niso več uspeli približati. Kljub nekaterim napakam v samem napadu, so Ribničani uspešno držali svojo visoko prednost vse do konca tekme. Tekma se je končala s slavjem Ribničanov, rezultat je bil 24 : 30.

Pri domačih je bil z 8 zadetki najuspešnejši Žan Šol,  Marin Đurica je zbral 9 obramb. Pri gostih pa je s 7 zadetki bil najbolj natančen Risto Vujačić, Nebojša Bojić je zbral 7 obramb.

Mariborčane v naslednjem krogu čaka gostovanje pri Velenjskemu Gorenju, Ribničani pa odhajajo na gostovanje k RD Urbanscape Loki.

 

RK Maribor Branik : RD Riko Ribnica 24 : 30 (12 : 13)

RK Maribor Branik: Đurica, Žabič, Medved 4(1), Pernek, Celminš 2, Marušič 2, Sok 2, Šol 8, Simonič, Jerenec, Velkavrh 1, Budja, Jerebie, Golik 1, Buneta 3, Štumpfl 1

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 1(3)

RD Riko Ribnica: Bojić, Strmljan 5, Horvat, Vujačić 7, Glavan, Žagar 1, Knavs 2(1), Pahulje, Lešek 2, Nosan B. 3, Kovačič 4, Pucelj, Tomšič 1, Nosan M., Setnikar 5, Košmrlj

Trener: Siniša Markota

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 1(1)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RK Maribor Branik – FB

Komentarji