Celjani brez kakršnih koli težav preko Velenja

V 5. krogu 1. NLB lige je bil danes odigran tudi derbi kroga oz. lahko bi rekli kar večni derbi. V Celju sta se pomerila domača ekipa Celja Pivovarne Laške in RK Gorenje Velenje. Zadnja zmaga Velenjčanov je bila leta 2013, od takrat pa sta se ekipi med seboj pomerili že 24-krat; Celjani so slavili 21-krat, 3-krat sta ekipi remizirali. Lahko mogoče danes pričakujemo ponovno zmago Velenjčanov? Vsekakor pa lahko pričakujemo trd boj.


 V napol prazni celjski dvorani Zlatorog se je dvoboj med večnima rivaloma začel zelo izenačeno. Borbenost in želja po zmagi se je pokazala pri obeh ekipah. Že v prvem polčasu je bil več kot odličen Aljaž Pajntar, ki je povzročal velenjskim rokometašem kar nekaj preglavic. Celjani so imeli kar nekaj priložnosti, da bi povedli za več kot zadetek, ampak naredili kar nekaj napak pri izvedbi hitrih protinapadov. Na odmor so z zadetkom prednosti odšli domači rokometaši. Rezultat je bil 13 : 12.

V drugi polčas pa so odločno in energično stopili varovanci Tomaža Ocvirka. Že v samem začetku polčasa uspeli povesti za 4 zadetke, 16 : 12. Prednost so do 46.minute tekme uspeli povečati še za zadetek. Za 21 : 16 je zadel Igor Anic. Tekma je bila nekako že odločena. Velenjčani niso več našli pravega odgovora na natančno in izkušenejšo igro Celjanov. Svoj zaostanek so do 49.minute sicer uspeli znižati na 2 zadetka zaostanka, zadel je Domen Tajnik. Ampak žal to ni bilo dovolj. Celjska vrata je zaklenil Aljaž Pajntar, Celjani pa so s hitrimi protinapadi uspeli svojo prednost ponovno povišati. Tekma se je končala s slavjem domačih rokometašev. Končni rezultat, 27 : 21, je v izteku tekme postavil Ibrahim Haseljić.

Pri domačih je bil najbolj natančen Branko Vujović, zadel je 8-krat, Aljaž Pajntar je zbral kar 11 obramb. Pri gostih je bil s 4 zadetki najuspešnejši David Miklavčič, Emir Taletovič pa je zbral 8 obramb.

Celjane v soboto čaka tekma Lige prvakov proti Pick Szegedu, Velenjčani pa bodo v domači dvorani gostili poljski Gwardia Opole. V 6. krogu 1. NLB lige pa čaka Celjane gostovanje pri trebanjskemu Trimu, Velenjčani pa bodo gostili mariborski Branik.

 

RK Celje Pivovarna Laško : RK Gorenje Velenje 27 : 21 (13 : 12)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 8(2), Jurečič, Malus 5, Kljun, Razgor 1, Ovniček 2, Marguč 4, Šarac, Grošelj, Nenadić 1, Pajntar, Ferlin, Kodrin 2, Horžen, Anic 2, Bećiri 2

Trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 2(3)

RK Gorenje Velenje: Grobelnik, Mazej 1, Haseljić 2, Tajnik 3, Špelić 1, Matanović 1(1), Logar, Stojnič 1, Vujović, Miklavčič 4, Banfro, Drobež, Verdinek 3, Taletovič, Kavčič M., Kavčič A. 5(1)

Trener: Zoran Jovičič

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 2(5)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RK Gorenje Velenje

Komentarji