Prenovljena ekipa Brežic brez rezultatskega pritiska

Popolnoma prenovljena ekipa Brežic (zamenjali so kar 10 igralcev) bo z novim trenerjem v novi sezoni brez rezultatskega pritiska, vendar si želijo igrati lep in sodoben rokomet.


Rokometaši Brežic so v 1. krogu tesno izgubili tekmo v Trbovljah proti RD Rudar v zadnji minuti. V 2. krogu pa so doma izvlekli točko proti Ajdovščini. V 3. krogu pa so visoko izgubili proti ekipi Mokercu iz Iga.

Brežice so v lanski sezoni osvojile 20 točk ob 9 zmagah, 2 neodločenih izidih in 15. porazih, ter dosegli 9. mesto.

Kot zanimivost omenimo še, da so v prejšnji sezoni rokometaši Brežic najslabše izvajali 7metrovke med vsemi ekipami v 1. B. Od dosojenih 121 so jih zadeli samo« 79, ker je 65 % uspešnost.

V novi sezoni imajo novega trenerja Luko Volka, ki je v prejšnji sezoni suvereno pripeljal Mokerc Ig iz 2. državne v 1. B rokometno ligo.

Ta je za naš medij zapisal:  “Pričakujem zelo zanimivo prvenstvo, saj so se mnoge ekipe okrepile tako igralsko, kot tudi na področju stroke. Iz lige NLB sta se vrnili dve dobri ekipi, tudi vsi trije novinci iz 2. DRL imajo dolgo rokometno tradicijo in kakovosten kader, zato menim, da bo letošnja sezona še bolj zanimiva in izenačena, kot je bila lanska.

Mi smo tekom poletja naredili popolni remont ekipe, saj smo poleg novih strokovnih sodelavcev (kondicijski trener Igor Čuk in trener vratarjev Dejan Kramar) zamenjali 10 igralcev v primerjavi z lansko sezono, ter ekipi dokončno priključili še nekaj mladincev.

Fante moram pohvaliti, saj na treningih delajo zelo dobro in zagnano, prav tako pa so se tudi novinci odlično vklopili v novo sredino.

Na prijateljskih tekmah so fantje pokazali kvaliteten rokomet, vsak teden delujemo bolj kompaktno in uigrano, tako, da pričakujem uspešno sezono, sploh po končani fazi prilagajanja na nov sistem igre.

Ekipa nima posebnega rezultatskega pritiska. Želimo si igrat lep in sodoben rokomet, v katerem bomo uživali tako mi na igrišču, kot tudi gledalci na tribunah. Čas pa bo pokazal, kako bomo pri tem uspešni in katero mesto na lestvici bomo posledično zasedli.«

Kapetan in najboljši strelec ekipe v prejšnji sezoni Miha Tomše je dodal: »Letos se je v naši ekipi zgodilo kar nekaj sprememb. Prišlo je nekaj novih igralcev, priključilo se je nekaj starih, v prejšnji sezoni neaktivnih igralcev, največja sprememba pa je naš novi trener Luka Volk. Že po nekaj treningih se je videlo, da se bomo kot ekipa dobro ujeli in res se. Nismo obremenjeni z rezultati, zato v novo sezono vstopamo sproščeno, vsekakor pa bomo šli vsako tekmo na zmago. Kot smo že v prejšnjih sezonah dokazali, se lahko kosamo z najboljšimi v ligi. Veselimo se nove sezone in jo že nestrpno pričakujemo.«

V petek 5.10.2018 ob 19:30 ekipo Brežic čaka težka domača tekma. Gostili bodo namreč ekipo Izole. 

PRIHODI:

Alen Dučanović (vrnitev po dolgotrajni poškodbi), Jaka Zagode, Žan Matjašič, Domen Hvastija (MRK Krka), Nejc Udovč (MRK Krka), Luka Pernovšek (RK Trimo Trebnje), Alen Zorič (RK Krško), Jure Kranjc-Radkovič (mladinci), Jakob Štarkl (mladinci), Jaša Bogovič (mladinci), Gašper Žmavc (mladinci), Jan Brdik (mladinci)

Komentarji