Veselin Vujović o Aleksu Vlahu: ”Velik problem, ampak jaz ga bom rešil”

V koprskem rokometnem štabu se že od začetka sezone spopadajo z različnimi poškodbami. Medtem ko je že pred začetkom sezone prišla v javnost novica, da odhaja na operacijo kolena dolgoletni član kluba, “Il Capitano”, Uroš Rapotec, nato se je na tekmi proti RD Riko Ribnici poškodoval tudi Nejc Poklar (operacijo Ahilove tetive je že imel), so sedaj iz kluba sporočili, da bo do začetka drugega dela državnega prvenstva odsoten tudi ključen igralec koprske ekipe, Aleks Vlah.


 Aleks Vlah, ki je v lanski sezoni, ko je koprsko moštvo vodil Veselin Vujović, dobil priložnost tudi v slovenski članski reprezentanci, v prihodnjih dneh odhaja na operacijo meniskusa. Vlah je s v lanski sezoni v koprski ekipi odigral ključno vlogo, predvsem na srednji zunanji poziciji, kar mu je tudi doprineslo k temu, da ga je Vujović tudi vpoklical v izbrano vrsto članske rokometne reprezentance. Kot član reprezentance je zaigral na kvalifikacijski tekmi proti reprezentanci Madžarske, nekaterih prijateljskih tekmah in na Sredozemskih igrah. Poškodba, ki jo je ”staknil”, pa se je zgodila že med samo sezono državnega prvenstva.

Ker poškodba ni bila pravočasno sanirana, se je Aleksu okoli lateralnega meniskusa (strokovni izraz) naredila cista, ki jo je sedaj potrebno odstraniti. Operacijo bo opravil dr. Matjaž Sajovic, ortoped celjske bolnišnice. Rehabilitacija naj bi potekala približno tri mesece, Vlah pa računa, da bi z ekipo lahko začel trenirati že pred novim letom. Vendar pa datum operacije še ni znan, zato se lahko celotna zadeva lahko zavleče.

In zakaj je Vlah čakal toliko časa, da se je sploh odločil za obisk ortopeda? 

Kot pravi sam, pri sami poškodbi ni nikoli začutil bolečine, ki bi ga lahko ovirala na samih treningih ali med tekmami, zato temu ni posvečal velike pozornosti. Trenutno trenira po fitnes programu, ki mu ga je sestavil klubski kondicijski trener Matej Kleva. Vaje temeljijo predvsem na krepitvi mišic, da bo vrnitev na rokometna igrišča čim hitrejša ter seveda, da bo rehabilitacija potekala brez večjih zapletov.

Ker pa vemo, da je koprska izbrana vrsta tudi zaradi Aleksove odsotnosti kar oslabljena, nas je tudi zanimalo, kako se ob tem slabšem rezultatu Koprčanov počuti glavni koprski atribut. “Seveda bi rad pomagal soigralcem v teh težkih trenutkih, ampak verjamem, da se tudi sami zavedajo, če bi igral, ne bi bil 100%. Sem pa z njimi na vsaki tekmi, jih spodbujam in zanje tudi navijam.” Poleg tega, pa bo Vlah v letošnji sezoni izpustil tudi reprezentančno akcijo: “Žal bom izpustil tudi reprezentanco, ampak to je sestavni del športa. Prepričan sem, da se bom vrnil še močnejši in se ponovno dokazal. Po nekajmesečni odsotnosti bom sigurno polen želje po novem dokazovanju.”

Kot smo že omenili, je bil Vlah v lanski sezoni vpoklican v člansko reprezentanco, katere  priprave pa bo moral letos žal izpustiti. V tem primeru smo imeli priložnost poklepetati tudi s selektorjem slovenske moške članske reprezentance Veselinom Vujovićem: “Kot aktualni reprezentant bi bil Aleks v naslednji reprezentančni akciji vsekakor vpoklican na ožji seznam igralcev, ampak žal se zdaj same akcije ne bo mogel udeležiti. Seveda s tem nisem zadovoljen, ampak sam bom našel rešitev, saj imam na tej poziciji kar nekaj odličnih igralcev. Aleksova odsotnost povzroča predvsem nevšečnosti v samem klubu, ampak, glede na to, da sem v lanski sezoni vodil ekipo Kopra in igralce dobro poznam, menim, da imajo Koprčani kar nekaj kvalitetnih igralcev, ki ga lahko nadomestijo. Tu bi rad omenil predvsem Nina Grzentiča, Žigo Smolnika in Marka Matijaševića. Je pa Aleks kvaliteten igralec, ki se lahko še veliko nauči in napreduje. Sicer menim, da je pri 22 letih igralec nekako že izoblikovan, ampak v Aleksu vidim veliko željo po uspehu. Je delaven fant in lahko še daleč pride.”

Aleksu želimo čimhitrejše okrevanje in hitro vrnitev na rokometna igrišča.

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: Matia Ščukovt/RD Koper

Komentarji