Ribničani proti Dobovi do novih dveh točk

V športni dvorani Brežice je ekipa Dobove gostila RD Riko Ribnica. Dobova je lani v prvem delu sezone pokazala, da se lahko več kot enakovredno kosa z vsemi najboljšimi slovenskimi klubi. Tudi tokrat so v prvem polčasu pokazali zakaj je bilo temu tako, nato pa so Ribničani v drugem delu opravičili vlogo favoriti in tekmo suvereno pripeljali sebi v prid.


Rokometaši Dobove so v tekmo vstopili odločno, da bodo Ribnici kar se da otežili današnjo nalogo. In na začetku tekme jim je to dobro uspevalo, saj so že v tretji minuti prišli do dveh zadetkov prednosti (3:1). To prednost so držali vse do 19. minute (10:8), čeprav bi lahko skopnela tudi že prej, a so pri rezultatu 8:7, Ribničani zapravili kar tri zaporedne napade. Po minuti odmora, ki jo je v 20. minuti zahteval gostujoči trener Damjan Škaper pa so Ribničani zaigrali kot prerojeni. Do konca polčasa so namreč preobrnili rezultat in tako na odmor odšli s prednostjo treh zadetkov (15:18), domačinom pa pustili, da so v zadnjih desetih minutah prvega dela igre dosegli le tri zadetke.

Gostje so s tempom konca prvega polčasa nadaljevali tudi drugega. Prednost so povečevali praktično iz napada v napad in tako v 40. minuti po zadetku Žana Žagarja prišli že do osmih golov prednosti (18:26). A Dobovčani se na krilih domačih navijačev niso predali in v 47. minuti zaostanek prepolovili in prišli na štiri zadetke zaostanka (24:28). To je znova sprožilo alarm v ribniških vrstah. Nalet domačih je namreč z minuto odmora ustavil gostujoči trener Škaper. S tem je svoje fante umirili in jih pripravil do tega, da so zaključek tekme dočakali mirno. Čeprav bi kmalu lahko bilo tudi drugače, saj so trije rokometaši Ribnice v 54. minuti dobili dvominutno kazen. A so Ribničani tudi to uspeli odbiti in tekmo suvereno pripeljali v svojo korist in slavili z 28:34.

Pri Dobovi je s šestimi goli najuspešnejši Dorian Markušić, pri Ribnici je z enajstimi zadetki izstopal Kristian Eskeričić.

DOBOVA : RIKO RIBNICA  28:34 (15:18)
Markušić 6; Eskeričić 11

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Foto: RD Riko Ribnica

Komentarji