Ribničani še dodatno poglobili krizo Loke

Rokometaši Ribnice so pred domačimi navijači gostili ekipo Loke. V tekmo so se lahko podali samozavestno, saj so v nizu štirih zaporednih zmag. Ravno nasprotno pa je na drugi strani z Ločani, ki so po uvodnih dveh zmagah nekoliko padli in zabeležili en poraz ter dva neodločena rezultata. Ribničani so vlogo favorita uspešno opravičili ter se veselili zmage z rezultatom 33:27.


Od začetka smo spremljali zelo zaspano tekmo z ne prav veliko zadetki. V 10. minuti je bil rezultat “le” 4:2. Tekma se je v nadaljevanju malenkostno razživela, še vedno pa smo bili priča izjemno izenačenemu obračunu. Šele v 21. minuti so domači kot prvi prišli do treh zadetkov prednosti (9:6). Po minuti odmora je moral seči strateg gostov Gregor Cvijič (9:6). A tudi po tem se Ribničanom ni uspelo oddaljiti. Tako je bilo vse do zadnjih minut prvega dela igre, ko so domači stopili na plin in v 30. minuti povedli z 17:10. Zadnji gol v prvem delu igre so dosegli Ločani in tako sta ekipi na odmor odšli ob razliki šestih golov (17:11).

Suhorobarji so v drugem polčasu lepo nadzorovali potek srečanja. V 39. minuti so tako povedli že z devetimi zadetki naskoka (24:15). Gorenjci so v nadaljevanju srečanja lovili zaostanek. Počasi in počasi so zaostanek nižali in se v 50. minuti približali na štiri gole (26:22). To pa je bilo tudi največ kar so se Ločani uspeli približati. Za kaj več jim je enostavno zmanjkalo moči. Ribničani so v zaključku tako tekmo le še mirno prijadrali do konca in se na koncu razveselili suverene zmage in novih dveh točk. Tekma se je končala z 33:27.

Pri gostih je z 11 zadetki izstopal Ivan Laljek, pri gostih pa je bil z 7 goli najbolj razpoložen Mark Batagelj. Blesteli pa so tudi vratarji. Sandro Meštrić je v vratih Ribnice znova zbral neverjetnih 16 obramb, na drugi strani je pri Loki, Luka Stanojlović zaustavil 12 strelov, Jošt Juričan pa 9.

RIKO RIBNICA : URBANSCAPE LOKA  33:27 (17:11)
Lajlek 11, Ljevar 6; Batagelj 7, Cingesar, Nikolič, Dolenc in Jesenko M. po 3


Standings provided by Sofascore

FOTO: Anže Oražem / RD Riko Ribnica

Komentarji